Tiesa, jų kainos gerokai aukštesnės už vyraujančias panašaus dydžio butų kainas Alytuje. O pats viešbučio pastatas netrukus pereis į naujas rankas – jo savininku taps žinomas miesto verslininkas.

Buvusio „Signalo“ viešbučio pastatą, esantį Santaikos gatvėje Alytuje, daugiau nei prieš dešimt metų įsigijo viena Kauno įmonė. Ji viešbutį ėmė rekonstruoti į septynių aukštų daugiabutį, kuriame turėjo būti įrengti 84 butai. Tačiau vėliau bendrovė bankrutavo ir buvo likviduota, pastatą varžytinėse įsigijo DNB bankas.

Alytusplius.lt žiniomis, šiuo metu jau vyksta pirkimo procedūros, buvusio viešbučio pastatą ketina įsigyti žinomas Alytaus verslininkas, buvęs bankrutavusios bendrovės „Skirnuva“ vadovas Andrius Stasiukynas.

Viešumoje pasirodžiusiuose skelbimuose dalinai įrengtų butų šiame 7 aukštų pastate kaina svyruoja nuo 39 iki 66 tūkstančių eurų. Tiek prašoma atitinkamai už 39 ir 77 kvadratinių metrų ploto butus.

Panašaus dydžio butų kainos kituose namuose Alytuje svyruoja apie 22- 32 tūkst. eurų. Tiek prašoma už standartinį trijų kambarių butą senos statybos daugiabutyje. Renovuotame name tokio pat buto kaina kartais šokteli ir iki 41 tūkst. eurų.

Dalinai įrengti butai buvusiame „Signalo“ viešbutyje, kuris dabar vadinamas projektu „Santaikos slėnis“ , pristatomi kaip ekonomiški, modernaus išplanavimo, su autonominiu šildymu naujos statybos name su uždara žaidimų aikštele, saugia kaimynyste ir aikštele automobiliui.

„Santaikos slėnis kuria naują modernaus gyvenimo Alytuje istoriją“, - teigiama butų rezervaciją siūlančiuose skelbimuose

Prieš dvejus metus, Alytaus savivaldybei iš Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos gavus paklausimą, kiek pabėgėlių šeimų miestas galėtų priimti, buvusio „Signalo“ viešbučio pastatas buvo minimas kaip vieta, tinkanti savivaldybės socialiniam būstui.

Tuomet miesto meras Vytautas Grigaravičius buvo išsakęs savo nuomonę, kad jeigu reikėtų priimti daugiau pabėgėlių, tai gal būtų galima kreiptis į Vyriausybę, kad ši skirtų lėšų ir išpirktų buvusį „Signalo“ viešbučio pastatą, kuris dabar yra užstatytas bankui.

„Tokiu atveju būtų galima mūsų gyventojus, kurie gyvena įvairiuose socialiniuose būstuose, perkelti į tą naują namą, nes ten tikrai neblogi butai yra. O atsilaisvinusius butus būtų galima panaudoti pabėgėliams“, - prieš pora metų kalbėjo V. Grigaravičius.