Jei su tuo sutinkate, galime daryti išvadą, kad Seimo nario Kęstučio Pūko Kaune įsteigta bendrovė „Pūkas“ išgyvena ne pačius geriausius laikus.

Apdraustųjų darbuotojų šioje įmonėje nuolat mažėja – per pastaruosius penkerius metus darbuotojų sumažėjo net keturis kartus.

Po galimo seksualinio priekabiavimo skandalo vis stipriau ima braškėti ir K. Pūko Seimo nario kėdė.

DELFI pateikia trumpą istoriją, kaip K. Pūkas Kaune kūrė savo radijo stočių tinklą ir galiausiai pateko į Seimą.

Pinigai

Sprendžiant iš viešai prieinamų duomenų, UAB „Pūkas“ šiuo metu dirba vos keturi darbuotojai, o vidutinis atlyginimas neatskaičius mokesčių siekia 750 eurų. Tai šių metų vasario mėnesio duomenys.

2015 metais bendrovės apyvarta siekė 200-300 tūkst. eurų. Bendrovė turi ir šešis automobilius.

Tiesa, dalis darbuotojų šioje bendrovėje dirba su autorinėmis sutartimis, todėl jų duomenys oficialioje statistikoje neatsispindi.

Tačiau viena tendencija akivaizdi – apdraustų darbuotojų bendrovėje nuolat mažėja. Palyginimui, 2012 m. balandį įmonėje dirbo net 16 apdraustų darbuotojų. Taigi per penkerius metus tokių darbuotojų sumažėjo net keturis kartus.

„Optimizavome valdymą, sutvarkėme“, - trumpai apie mažėjantį darbuotojų skaičių DELFI kalbėjo K. Pūkas.

Vis dėlto Seimo narys neslėpė, kad šiuo metu UAB „Pūkas“ išgyvena ne pačius geriausius laikus.

„Laikai visą laiką sunkūs. Žinote, ką aš veikiu, tai net klausti nereikia“, - kalbėjo K. Pūkas.

Tiesa, patį K. Pūką vadinti vos galą su galu suduriančiu būtų neteisinga.

Kaunietis deklaruoja, kad turi turto už 405 tūkst. eurų. Taip pat jis deklaruoja turįs vertybinių popierių, meno kūrinių, juvelyrinių dirbinių už daugiau nei 72 tūkst. eurų.

Piniginių lėšų K. Pūkas yra sukaupęs daugiau nei 100 tūkst. eurų. Paskolų kaunietis nei suteikė, nei yra gavęs.

Istorija

UAB „Pūkas” įsteigta netrukus po Nepriklausomybės atgavimo - 1991 metų rugpjūčio pabaigoje.

Praėjus ketveriems metams po UAB „Pūkas“ įsteigimo, 1995 metais bendrovė Ryšių reguliavimo tarnybai pateikė prašymą gauti dažnį radijo programai transliuoti Kaune.

„Priėmiau sprendimą įkurti radijo stotį „Pūkas“. Pradėjome ruoštis statyboms ir rekonstrukcijoms, pritaikant gyvenamąsias patalpas radijo stoties darbui. Nutarta statyti savo bokštą radijo antenoms įrengti Šaldytuvų gatvėje Kaune.

Tai viena iš aukščiausių vietų Kaune, 110 m. virš jūros lygio. 1996 m. kovo 7 d. baigėme darbus. Pirmos, tik lietuviškai transliuojančios radijo stoties „Pūkas“ šaukiniai nuskambėjo eteryje Kauno apskrityje“, - taip apie savo stotį įmonės tinklalapyje kalba K. Pūkas.

1998 metais buvo priimtas sprendimas kurti antrąją radijo stotį ir televiziją „Pūkas-TV“, kuris pradėjo transliuoti savo programą 2001 m. liepos 1 d.

2002 m. įsteigta radijo stotis “Pūkas-2” transliuoja didžiuosiuose Lietuvos miestuose klasika tapusius geriausius pasaulinės muzikos kūrinius: džiazą, bliuzą ir klasikinę muziką.

UAB „Pūkas“ 2006 m. atsisakė muzikinės leidybinės veiklos. Kiek vėliau įkurta sandrauga „Kitokia Lietuva“, kuri K. Pūkui tapo keliu į valdžią.

Taryboje pakeitė žmona

K. Pūko vestuvės

UAB „Pūkas“ generalinis direktorius nuo 1991 m. Lietuvos muzikos industrijos asociacijos prezidentas nuo 1994 m. Sandraugos „Kitokia Lietuva“ prezidentas nuo 2009 m. Kauno miesto tarybos narys nuo 2015 metų. Seimo narys nuo 2016 metų. Tokia K. Pūko vizitinė kortelė.

K. Pūkui patekus į Seimą, jo vietą Kauno miesto taryboje užėmė jo penktoji žmona Lina Pūkienė.

Daugiavaikis tėvas


K. Pūkas buvo vedęs net penkis kartus. Su dabartine, 25 metais jaunesne žmona Lina, K. Pūkas augina du mažamečius vaikus.

Vyriausioji K. Pūko dukra Rita penkeriais metais vyresnė, nei jo žmona Lina, o kita dukra Lina – dvejais metais jaunesnė nei žmona.

„Daugiavaikės mamos gauna įvairias pašalpas, o kodėl vyrai nieko negauna? Gal premiją išskirs? Reikės užsiimti šiuo klausimu – tai diskriminacija“, - kiek anksčiau DELFI teigė K. Pūkas.

Iš viso K. Pūkas turi net 9 vaikus – dvi dukras ir septynis sūnus. Kaip pomėgius K. Pūkas nurodo poezijos rašymą, žvejybą, medžioklę, muzikavimą, dainavimą, važinėjimą motociklu.

Pateko pagal sąrašą

K. Pūkas dalyvavo rinkimuose ir vienmandatėje Šilainių rinkimų apygardoje, su tokiais grandais kaip Ramūnas Karbauskis ar Rimantas Jonas Dagys. Rinkimus užtikrintai laimėjo R. Karbauskis.

K. Pūkas surinko beveik 7 proc. balsų, liko ketvirtas ir į antrą turą nepateko. Tačiau į Seimą jam pavyko patekti pagal „tvarkiečių“ sąrašą.

Moterys skundžiasi priekabiavimu

DELFI jau rašė, kad mažiausiai keturios moterys ir merginos K. Pūką apkaltino seksualiniu priekabiavimu per darbo pokalbius. Jis moterų atsiprašė, tačiau jam planuojama rengti apkaltą.

Viena kandidatė į Seimo nario padėjėjas pasakojo, kad pokalbio metu parlamentaras fiziškai seksualiai nepriekabiavo, tačiau ne kartą pabrėžė, kad ji esanti simpatiška ir klausė, ar turi draugą/vyrą.

„Dar paminėjo, kad turėčiau labiau savimi pasitikėti, o tai padėti gali padaryti paprastas dalykas – atsistoti nuogai prieš veidrodį ir grožėtis savimi. Pasijaučiau nejaukiai“, – prisipažįsta buvusi kandidatė į padėjėjas.

Premjeras Saulius Skvernelis yra pareiškęs, kad K. Pūkui mestus kaltinimus turėtų įvertinti teisėsauga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (270)