Pirmadienį vyksiančiame Euro grupės posėdyje finansų ministrai aptars Stabilumo ir augimo pakto (SAP) nuostatų įgyvendinimą euro zonoje bei žingsnius, kurių buvo imtasi po Europos Komisijos (EK) pateiktos nuomonės dėl šalių biudžetų planų.

Euro grupėje taip pat bus aptariamas pensijų sistemų tvarumo klausimas, kuris išlieka aktualus ES darbotvarkėje, nes artimiausius du dešimtmečius numatomas tolesnis išlaidų pensijoms augimas.

Be to, posėdžio metu euro zonos finansų ministrai diskutuos apie Graikijos finansinės paramos programos įgyvendinimą ir euro zonos šalių narių pateiktas metines skolinimosi ataskaitas.

Antradienį ECOFIN posėdyje ES finansų ministrai aptars šalių ataskaitas, kuriose yra pateikiamas EK vertinimas, kaip šalys įgyvendina joms 2016 m. skirtas Tarybos rekomendacijas.

EK pateiktoje ataskaitoje pažymėta, kad Lietuva, pagal pernai pateiktas Tarybos rekomendacijas, padarė tam tikrą pažangą įgyvendinant priemones mokesčių srityje (esminė pažanga padaryta mažinant mokesčių naštą mažas pajamas gaunantiems asmenims, tam tikra pažanga padaryta perkeliant mokesčių naštą ant tų mokesčių, kurie yra mažiau žalingi ekonomikai ir gerinant mokesčių, ypač PVM, surinkimą).

Ministrai taip pat apsikeis nuomonėmis dėl atvirkštinio apmokestinimo mechanizmo ir PVM tarifo taikymo elektroniniu būdu tiekiamoms publikacijoms.

Posėdžio metu bus pristatoma informacija dėl Europos gynybos fondo kūrimo eigos ir tolesnės veiklos po kovo 17-18 d. vykusio G20 finansų ministrų bei centrinių bankų valdytojų susitikimo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)