„R.Juozaitis, kuris kaip, teigia žiniasklaida, yra kaltinamas kyšio paėmimu ir papirkinėjimu stambiu mastu, kaltina mane nežinia kokiu reketu, tai yra, kaip suprantu, nusikaltimo padarymu. Informuoju, kad su R. Juozaičiu nesu bendravęs daugiau nei septynerius metus ir patvirtinu, kad apie mane ir man priklaususias bendroves yra skleidžiama melaginga informacija. Kadangi šita informacija yra vienašališka, melaginga bei šmeižikiška, prašau viešo paneigimo“, - išplatintame laiške teigė P. Jurgutis.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) kartu su Jungtinės Karalystės teisėsauga atlieka ikiteisminį tyrimą dėl stambaus masto kyšininkavimo ir papirkimo. STT atstovė Renata Saulytė BNS patvirtino, kad tyrimas susijęs su Prancūzijos inžinerijos grupės „Alstom“ įgyvendintais projektais - grupė Lietuvos elektrinėje už 200 mln. eurų įrengė sieros valymo įrenginius ir už 43 mln. eurų rekonstravo Kauno hidroelektrinę.

R. Juozaitis BNS teigė, kad šioje istorijoje kaltas „Alstom“ grupės ginčas su Kauno HES rekonstrukcijos subrangove - jau bankrutavusia prieštaringai vertinamo P.Jurgučio bendrove „Klaipėdos hidrotechnika“.

„Pranciškus Jurgutis, žinomas žmogus, kuris reketuoja pusę Lietuvos“, - BNS teigė R. Juozaitis.

STT trečiadienį atliko apklausas ir kratas R. Juozaičio ir buvusio Lietuvos elektrinės vadovo Prano Noreikos namuose. Teisėsaugininkai BNS nei patvirtino, nei paneigė, kad jiems pareikšti įtarimai, tačiau niekas nesulaikytas.

2013-aisiais už kyšio davimą nuteistam P. Jurgučiui pernai gruodį teismas skyrė lygtinį paleidimą. Per kelerius pastaruosius metus jis buvo teisiamas ir kitose bylose, rašė „Vakarų ekspresas“. Bankroto bylos yra iškeltos daugeliui P. Jurgučio įmonių, įskaitant „Klaipėdos hidrotechniką“, statybos bendrovę „Lokys“. P. Jurgutis buvo kaltinamas iššvaistęs jam patikėtą įmonių turtą.

„Alstom Power Sweden“ subrangovė Lietuvos elektrinės modernizavimo projekte buvo kita P.Jurgučio bendrovė „Kruonio hidroakumuliacinės elektrinės (HAE) statyba“. Pasak žiniasklaidos, „Alstom“ vėlavo mokėti Kruonio įmonei už darbus, ji teigė patyrusi daug nuostolių ir kreipėsi į Lietuvos valdžios institucijas, reikalavo, kad būtų sudaryta valstybinė komisija, kuri ištirtų padėtį. Vėliau pačios P.Jurgučio įmonės patalpose buvo atliktos kratos, įtariant P. Jurgutį suorganizavus Lietuvos elektrinės vykdytos statybos žurnalų vagystę.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)