Lietuvos prekybos įmonių asociacija (LPĮA) kartu su tinklais „Maxima„Iki“ ir „Rimi“ antrą kartą pagerbė juos. Taip norima pabrėžti šių verslų sinergijos svarbą ir naudą vartotojams.

„Prekybininkai ir tiekėjai negalėtų išgyventi vieni be kitų. Glaudūs ir stabilūs jų santykiai užtikrina, kad galutinis vartotojų įsigyjamas produktas visada atitiks jų poreikius ir bus parduodamas už geriausią kainą“, – sakė LPĮA vykdomasis direktorius L. Vilimas.

Bendrovės DELFI, kuri yra renginio informacinis partneris, direktorius Vytautas Benokraitis sveikino prekybininkus ir jų tiekėjus ir džiaugėsi, kad šiemet didžiausias naujienų portalas gali prisidėti prie informacijos apie populiariausias Lietuvos prekes sklaidos.

„Tikiu, kad ir ateityje bendradarbiausime, nes vienaip ar kitaip, daugelis populiariausių prekių „atsiduria“ ir portale DELFI – čia jos reklamuojamos, apie jas rengiamos įvairios informacinės medžiagos“, – kalbėjo V. Benokraitis ir pripažino, kad pats mielai perka kai kurias daugelio pirkėjų pamėgtas prekes.

Populiariausių prekių kokybę vertinusios Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovo pareigas einantis Deividas Kliučinskas džiaugėsi, kad palyginti su Lietuvos gamintojai gamina kokybiškus produktus, linkėjo jiems nenuleisti kokybės kartelės ateityje.

Skirtingose prekių kategorijose – nuo duonos, pieno produktų iki žuvies gaminių, skirtingų gėrimų ir kt.

Dėl geriausio praėjusių metų tiekėjo vardo apdovanojimams nominuotos įmonės varžėsi šešiose kategorijose.

„Lietuviškiausiu metų tiekėju“ buvo išrinkta „Žemaitijos pienas“. Jai apdovanojimas skirtas už lietuviškos produkcijos skatinimą prekybos tinkluose. „Metų šuolis“ atiteko labiausiai asortimentą išplėtusiai „Birštono mineraliniai vandenys“ ir Ko.

Apdovanojimas „Metų bendruomeniškiausias“ tiekėjas už vykdomą socialinės atsakomybės veiklą ir paramą vietos bendruomenei atiteko „Malsena plius“. Už kokybiškai ir laiku pristatomą produkciją „Metų patikimiausiu“ tapo „Pieno žvaigždės“.

Apdovanojimą „Metų inovacija“ pelnė daugiausiai naujienų praėjusiais metais pristačiusi bendrovė „Fazer Lietuva“. Už aktyvų dalyvavimą rinkoje ir sėkmingą bendradarbiavimą su prekybos tinklais „Metų partneriu“ paskelbta „Vilniaus duona“.

„Kasmet apdovanojame labiausiai prekybos sektoriui nusipelniusius partnerius. Šie apdovanojimai – puiki proga įvertinti tiekėjų, gamintojų, importuotojų pastangas kurti naujus produktus, kelti jų kokybę, prisidėti prie lietuviškumo sklaidos. Matome, kad tą įvertina ir mūsų klientai, nes nuolatos siekiame kuo geriau tenkinti įvairius labai skirtingų pirkėjų poreikius“, – dėkodama susirinkusiems kalbėjo „Maxima LT“ generalinė direktorė Kristina Meidė.

Anot prekybos tinklo „Iki“ generalinio direktoriaus Gerardo Rogo, prekybininkų ir gamintojų darbas iš pirmo žvilgsnio atrodo skirtingas, tačiau iš tiesų turi daug bendrų tikslų, kurių svarbiausias – patenkinti pirkėjo poreikius.

„Šiandien tampa akivaizdu, kad geriau pažinti šiuolaikinį vartotoją ir laimėti jo lojalumą, galime tik kartu. Nors su tiekėjais drauge dirbame kiekvieną dieną, mums svarbu išskirti gamintojus ir jų projektus, kurie praėjusiais metais buvo vertingiausi vartotojui“, – teigė G. Rogas.

„Rimi Lietuva“ generalinio direktoriaus Pero Dahlio teigimu, sėkmingas bendradarbiavimas su tiekėjais yra būtina sąlyga mažmeninės prekybos tinklams veikti sėkmingai. Jo teigimu, ir gamintojai ir tiekėjai dirba dėl vieno bendro tikslo – siekdami patenkinti vartotojų poreikius ir užtikrinti, kad parduotuvių lentynose atsirastų reikiami produktai teisingomis kainomis.

„Nors derybos turi būti tvirtos, jos turi būti sąžiningos. Tik veikdami kartu galime sumažinti sąnaudas ir pateikti klientams konkurencingas kainas. Dirbami kartu taip pat galime užtikrinti, kad visoje tiekimo grandinėje būtų atsižvelgta į poveikį aplinkai ir darbuotojų darbo sąlygas. Populiariausios prekės apdovanojimai yra galimybė parodyti dėkingumą mūsų partneriams – produkcijos tiekėjams“, – sakė P. Dahlis.

LPĮA vienija 19 šalyje registruotų lietuviško ir užsienio kapitalo mažmeninės prekybos įmonių. Asociacijos narių bendra metinė prekybos apyvarta siekia 2,7 mlrd. Eur. (t.y. beveik 10 proc. Lietuvos bendrojo vidaus produkto). Bendras asociacijos atstovaujamų įmonėse darbuotojų skaičius siekia 30 tūkst. Lietuvos prekybos sektorius yra didžiausias darbdavys ir mokesčių mokėtojas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)