Kartu su tėvu tuo užsiima ir iš emigracijos grįžę vyresnysis sūnus Audrius ir jauniausias sūnus Antanas. V. Goštautas turi vilties iš Norvegijos parsivilioti ir vyriausiąjį sūnų Andrių.

Anksčiau automobilių detalėmis prekiavęs alytiškis naują verslą pradėjo prieš pusantrų metų. Išskirtinio dizaino automobilių detales kuriantis vyras prisipažino tikintis, kad ši veikla taps šeimos verslu, į kurį pasiners ir iš Lietuvos emigravęs sūnus.

Du sūnus grįžti į gimtąjį Alytų jau prisiviliojęs V. Goštautas labiausiai nori, kad į Lietuvą iš Norvegijos grįžtų ir trečiasis sūnus.

„Iki šios dienos dar gal ir buvo kažkokių dvejonių, bet dabar šia idėja tikiu 100 procentų. Noriu, kad tai būtų šeimos verslas, noriu susigrąžinti vaikus. Tik dėl jų ir pasiryžau pokyčiams“, - vieną pagrindinių priežasčių imtis naujos veiklos įvardijo V. Goštautas.

Idėja gaminti medinius vairus V. Goštautui, anksčiau turėjusiam įmonę, gaminusią interjero detales iš medienos, kilo prieš pusantrų metų, kai pastebėjo išskirtinių automobilių detalių paklausą.

„Tuo metu aš pardavinėjau „Mercedes“ markės automobilių detales ir visai atsitiktinai buvo atvežtas automobilis su mediniu vairu. Jį įsigyti panoro net keli klientai.

Kadangi mano visa šeima turi ilgametę darbo su medžiu patirtį, šovė mintis pabandyti pagaminti tokį vairą. Pradėjome domėtis, kaip tą daryti, apie metus gilinomės į gamybos procesus.

Medį apdirbti nėra sudėtinga, nes turime patirties šioje srityje, tačiau vis dar kyla problemų su oda: reikia įvaldyti odos apdirbimo technologijas. Davėme kelioms siuvėjoms pasiūti, bet mūsų netenkino kokybė. Todėl patys gilinamės, ruošiame specialistus“, - pasakojo V. Goštautas.

Verslininkas perka panaudotus vairus, juos restauruoja ir sukuria naują, vienetinį produktą, nes kiekvienas jų gaunasi skirtingas. „Niekas kitas pasaulyje tokio paties vairo neturės“, - sakė alytiškis.

Jis pridūrė, kad tokie vairai, kuriems gaminti yra naudojama įvairi mediena: raudonmedis, tikas, riešutas, yra paklausiausi užsienio šalyse. Savo gaminius V. Goštautas jau yra išsiuntęs į Švediją, Ameriką, kitas šalis.

Anot jo, kartais pasitaiko pirkėjų ir iš Lietuvos, tačiau jis prisipažino, kad orientuojasi į užsienio rinką.

Ateityje V. Goštautas neketina apsiriboti vien tik vairų gamyba. Planuoja plėsti savo šeimos veiklą ir gaminti ir kitas automobilio interjero detales iš medžio: rankenėles, panelės dalis, kurios būtų pagamintos iš tokios pat medienos kaip ir vairas.