Kaip skelbia Rusijos veterinarijos ir fitosanitarijos tarnyba („Rosselchoznadzor“), nuo 2015 metų rugpjūčio sulaikyta beveik 10 tūkst. tonų augalininkystės ir 462 tonos gyvulininkystės produkcijos, iš jų utilizuota atitinkamai daugiau kaip 9,8 tūkst. tonų ir beveik 400 tonų.

2015 metų liepos pabaigoje Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasirašė įsaką, kuriuo nurodė nuo 2015-ųjų rugpjūčio 6-osios naikinti visus į šalį nelegaliai įvežtus maisto produktus.

Prekybos embargą Rusija paskelbė 2014 metų rugpjūtį, reaguodama Vakarų demokratijų sankcijas, įvestas dėl Rusijos aneksuoto Krymo ir dėl jos paramos separatistams Ukrainos rytuose.

Pirmaisiais Rusijos sankcijų galiojimo metais importo draudimas buvo taikomos daliai svarbiausių maistų produktų – mėsai ir jos produktams, žuvims ir jų produkcijai, pienui ir jo produkcijai, vaisiams ir daržovėms – iš Jungtinių Valstijų, Europos Sąjungos, Australijos, Norvegijos ir Kanados. Po metų šį valstybių sąrašą papildė prie antirusiškų sankcijų prisijungusios Albanija, Juodkalnija, Islandija, Lichtenšteinas, o nuo 2016-ųjų – Ukraina.

Nuo 2016-ųjų lapkričio embargo prekių sąrašą papildė valgomoji druska.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (146)