Prieš atnaujindami derybas dėl NAFTA, kurią D. Trumpas anksčiau yra pavadines blogu susitarimu Amerikai, ar pradedami naujas prekybos derybas, Baltieji rūmai privalo apie tai informuoti Kongresą prieš 90 dienų.

Penktadienį kartu su Meksikos ekonomikos ministru Ildefonso Guajardo Villarrealiu surengtoje spaudos konferencijoje W. Rossas sakė jau konsultavęsis su keliais Senato komitetais dėl NAFTA derybų.

„Kitas etapas, tikiuosi, būtų per kelias ateinančias savaites nusiųsti 90 dienų laišką“, – sakė jis.

Savo ruožtu Meksikos ministras sakė, kad jo šalis bus pasirengusi „gegužės pabaigoje“ ir lauks Jungtinių Valstijų bei Kanados, kad šios užbaigtų savo vidinius teisėkūros procesus, kad galėtų pradėti derybas.

Pasak W. Rosso, kol kas dar anksti kalbėti apie konkrečius Baltųjų rūmų derybinius klausimus, tačiau jis pabrėžė, kad NAFTA yra „labai senas susitarimas“.

„Jį mažiausiai reikia atnaujinti. Taip pat yra keli punktai, kurie neveikia“, – sakė JAV prekybos sekretorius.

Nors NAFTA yra trišalė sutartis, W. Rossas sakė, kad derybos gali būti vedamos su Meksika ir Kanada atskirai, kaip „dvi paralelios dvišalės derybos“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)