„Jei kas nors bus nespėta, tada bus svarstomas atidėjimas. Teoriškai, ne praktiškai. Jeigu nebus spėta, pasaulio pabaiga neateina, bus atidėta. Mes norime, kad Trišalė taryba iki galo išdiskutuotų Darbo kodeksą ir neliktų jokių abejonių“, - BNS sakė „valstiečių“ frakcijos Seime lyderis R. Karbauskis.

Anot jo, kol kas neaišku, kada Seime galėtų būti sprendžiama dėl Darbo kodekso įsigaliojimo. Sausio pradžioje po susitikimo su Trišalės tarybos atstovais premjeras Saulius Skvernelis teigė tikintis, jog diskusijos dėl ginčytinų Darbo kodekso straipsnių bus baigtos iki Seimo pavasario sesijos pradžios kovo 10-ąją, kad joje kodeksas būtų priimtas ir liepos 1 dieną įsigaliotų.

„Pirmą kartą istorijoje Trišalė taryba labai aiškiai žino iš mūsų aiškiai pasakytą nuomonę, ką jūs nutarsite, tą mes priimsime.

Trišalėje taryboje ir dabar yra žmonių, ypač iš darbdavių pusės, kurie mano, kad nesvarbu, ką nutars Trišalė taryba, Seime vis tiek bus tai galima koreguoti. Pasakau aiškiai, kad nebus galima Seime nieko koreguoti. Kas bus sutarta Trišalėje taryboje, tas bus priimta Seime“, - interviu Žinių radijui antradienį sakė R. Karbauskis.

Premjero atstovas spaudai Tomas Beržinskas BNS sakė, kad S. Skvernelis vis dar tikisi, kad Trišalei tarybai pavyks iki kovo 10 dienos susitarti dėl pagrindinių ir daugiausiai ginčų keliančių Darbo kodekso klausimų.

„Premjeras tikisi, kad bent jau dėl pagrindinių, esminių, visiems labiausiai rūpimų nuostatų abiem pusėms pavyks rasti sutarimą iki deryboms numatyto termino pabaigos“, - sakė T. Beržinskas.

Trišalės tarybos posėdžiuose dalyvaujanti socialinės apsaugos ir darbo viceministrė Eglė Radišauskienė BNS sakė, jog egzistuoja galimybė, kad nepavyks susitarti dėl visų ginčus keliančių Darbo kodekso vietų.

„Antradienį svarstome darbo ir atostogų laiko klausimus. Tuoj svarstysime darbo tarybų ir profesinių sąjungų kompetencijų klausimus. Yra tikimybė, kad gali likti kai kurie klausimai be sutarimo iki kovo 10 dienos. Nagrinėjimui gali prireikti dar papildomo posėdžio“, - tvirtino E. Radišauskienė.

Praėjusių metų pabaigoje Seimas pusmečiui atidėjo socialinio modelio, kurio viena pagrindinių dalių yra naujas Darbo kodeksas, galiojimą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (88)