Viešųjų pirkimų tarnyba gavo „Muzikos ekspreso“ pretenziją dėl pirkimo, bet ginčas dėl pirkimo yra teisme, todėl pretenzijos nevertinome. Teismas nagrinėja kvalifikacijas ir esmines sąlygas, mes vertinome kainą ir matome problemas. Darbams buvo numatyta mažiau pinigų, bet buvo pirkta už daugiau. Tai tradicinis atvejis“, - BNS sakė VPT vadovė Diana Vilytė.

Anot jos, VPT paprašė „Litexpo“ pateikti argumentus, kodėl konkurso laimėtoja pasirinkta „Fima“, pasiūliusi 1,1 mln. eurų kainą, kai darbų biudžetas siekė 968 tūkst. eurų. Gavus įmonės atsakymą, bus prašoma nutraukti konkursą.

„Dabar yra tarpinis žingsnis. Mes dabar paprašėme, ką ruošiasi daryti perkančioji organizacija, bet mes bet kuriuo atveju įpareigosime nutraukti pirkimą“, - kalbėjo D. Vilytė.

Viešai paskelbtoje išvadoje tarnyba įpareigojo „Litexpo“ anuliuoti sprendimą, kuriuo konkurso laimėtoja pasirinkta „Fima“, ir iš naujo įvertinti bendrovės pasiūlytą kainą.

Pasak VPT, „Litexpo“ netinkamai vertino „Fimos“ pasiūlytą kainą, kuri 14,6 proc. viršijo numatytą biudžetą. Be to, konkurso sąlygose nebuvo aiškiai nurodyti kai kurie paslaugų teikimo terminai.

Garso, vaizdo ir šviesos sistemas montuojanti bendrovė „Muzikos ekspresas“ kreipėsi ne tik į VPT, bet ir į teismą, kurio prašo pripažinti kai kurias konkurso sąlygas neteisėtomis. Vilniaus apygardos teismas vasario 7 dieną atsisakė taikyti laikinąsias apsaugos priemones - uždrausti „Litexpo“ pasirašyti sutartį su „Fima“.

Vilniaus apygardos teismo atstovė spaudai Raimonda Jagminaitė BNS teigė negalinti pasakyti, kada ginčas bus išnagrinėtas iš esmės.

„Litexpo“ centrinių parodų rūmų pastato telekomunikacijų inžinerinių sistemų rekonstrukcijos konkursą, siekiant sumontuoti naujas garso, vaizdo ir apšvietimo sistemas, paskelbė praėjusių metų pabaigoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)