Antradienį vykusiame rajono savivaldybės tarybos posėdyje patvirtintos naujos geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo bazinės kainos, kurios yra vidutiniškai 25 procentais didesnės nei galiojusios iki šiol.

Alytaus rajone centralizuotai vandenį tiekia savivaldybės įmonė „Simno komunalininkas“. Pasibaigus geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo paslaugų kainų galiojimo laikui įmonė kreipėsi į Valstybinę kainų ir energetikos kontrolės komisiją dėl bazinių kainų suderinimo.

Jas suderinus, rajono savivaldybė taryba kainas patvirtino.

Politikai pritarė, kad visiems butuose gyvenantiems rajono centralizuotai tiekiamo geriamojo vandens vartotojams, perkantiems geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo paslaugas būtų nustatyta 2,93 eurų už kubinį metrą be PVM. Iki kovo pirmos dienos ši kaina siekė 2,28 eurų už kubinį metrą.

Individualių namų gyventojams nuo kovo 1 dienos teks mokėti 2,71 eurų už kub. metrą, anksčiau ši kaina buvo 2,28 eurų už kubinį metrą.

Nustatytos geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo paslaugų kainos buities ir komerciniams poreikiams - 2,87 eurų kub. metrą. Iki kovo pirmos ši kaina buvo 2,26 eurų už kubinį metrą.

Naujai patvirtintame „Simno komunalininko“ teikiamų paslaugų kainyne išskirtas ir dar vienas mokestis, kurio anksčiau nebuvo: geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo paslaugų kainos abonentams, perkantiems vandenį patalpoms šildyti ir karštam vandeniui ruošti – 2,71 eurų už kubinį metrą.

Kaip teigė Alytaus rajono savivaldybės Komunalinio skyriaus vedėjas Mantas Ludavičius, kainų pokyčius lėmė ne tik pasibaigęs buvusių kainų galiojimo laikas, bet ir įsigaliojęs Lietuvos Respublikos geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo pakeitimo įstatymas, kuriame yra nustatytas įpareigojimas savivaldybių taryboms nustatyti geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo bei paviršinių nuotekų tvarkymo paslaugų bazines kainas.

Naujos geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo bazinės kainos galios trejus metus.