Tuo metu už skaidrų verslą kovojančios iniciatyvos „Baltoji banga“ projekto koordinatorė teigia, jog tai yra aiškus signalas nesąžiningoms įmonės, kad jos yra stebimos teisėsaugos.

„Verslo aplinką tai gali paveikti teigiamai ir neigiamai. Jeigu yra kažkokia nesąžininga veikla, tai verslui gera žinoti, jog teisėsauga dirba, kad ta veikla būtų išaiškinta. Iš kitos pusės yra metamas šešėlis verslui. Natūralu, kad jausis tas šešėlis“, - BNS sakė Rūta Skyrienė.

Anot jos, kiekviena Lietuvoje veikianti bendrovė po tokių įtarimų turėtų pagalvoti, kaip viduje apsisaugoti nuo neteisėto elgesio.

„Visada tokie dalykai neigiamai veikia. Aš neabejoju, kad tai paveiks verslo aplinką. Išsivalyti nuo negerovių būtina, bet užmetamas šešėlis visam verslui ir reputacija tokia tampa nemaloni. Kiekviena įmonė turi pagalvoti, ką ji turi padaryti viduje dėl savo procedūrų, kad galėtų apsisaugoti nuo tokių dalykų. Yra etikos kodeksai, veiklos taisyklės“, - kalbėjo R. Skyrienė.

Savo ruožtu „Baltosios bangos“ projekto koordinatorė Ieva Lapeikienė teigė, jog skaidriai veikiančios bendrovės neturėtų sunerimti.

„Teisėsaugos pareikšti įtarimai yra rimtas signalas skaidraus verslo bendruomenei. Verslas, kuris iš tikrųjų yra skaidrus, tikrai neturėtų sunerimti, kad STT pradės tikrinti visas įmones ir reikšti kaltinimus. Iš kitos pusės, tai yra aiškus signalas nesąžiningoms įmonės, jog jos yra stebimos teisėsaugos“, - tvirtino I. Lapeikienė.

Anot jos, pats „MG Baltic“ gali išnaudoti šią situaciją ir pradėti veiklos skaidrinimą.

Antradienį teisėsauga pareiškė įtarimus papirkimu ir prekyba poveikiu vienam didžiausių Lietuvoje koncernų, Dariaus Mockaus valdomam „MG Baltic“. Pats koncernas įtarimus neigia.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)