Protekcionistinės politikos įtvirtinimas JAV reikštų esminių bankininkystės principų išbalansavimą, teigė Vokietijos Bundesbanko vadovas Jensas Weidmannas.

„Jei Jungtinės Valstijos kels prekybos kliūtis, to paskatintos kitos valstybės taip pat gali imtis panašių priemonių. Tvirtai manau, kad tokie metodai grasintų vienam iš pagrindinių mūsų klestėjimo ramsčių“, – prieš Bundesbanko metinį pranešimą teigė J. Vaidmanas.

Naujojo prezidento administracija supykdė daugybę Vokietijos politikų. D. Trampas prieš kelias savaites šalį buvo apkaltinęs „šiurkščiai nuvertinto“ euro naudojimu.

Europos centrinio banko (ECB) vyriausiasis ekonomistas Peteris Praetas ketvirtadienį kalbėdamas Londone taip pat reiškė susirūpinimą D. Trampu.

Pasak jo, kai kurie prezidento skundai dėl tarptautinės prekybos bei tarptautinių sutarčių laikosi „supaprastinto naratyvo“, tačiau taip pat pridūrė, kad tam tikrais atvejais ekonominis disbalansas tarp regionų ir pavienių šalių yra tikras.

„Mes vis dar turime pamatyti, kaip ši administracija elgsis“, – teigė P. Praetas. Pasak jo, Europos monetarinę politiką formuojantys bankininkai šiuo metu yra „laukimo fazėje“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)