„Dalis (skolos) turės būti restruktūrizuota“, - Berlyne sakė Ch.Lagarde.

„Šiuo metu jokio nukirpimo nereikia“, - teigė ji ir pridūrė, kad tapo „kur kas labiau tikra“ dėl Graikijos skolų krizės sprendimo perspektyvos.

Europos Sąjungos finansinės pagalbos fondo vadovas trečiadienį pareiškė esąs įsitikinęs, kad Graikijai neprireiks naujos finansinės pagalbos programos 2018 metais po to, kai baigs galioti dabartinė programa.

„Jeigu šalis tinkamai pasinaudos ateinančių 18 mėnesių, esu įsitikinęs, kad trečiasis pagalbos paketas Graikijai bus paskutinis“, – Vokietijos dienraščiui „Sueddeutsche Zeitung“ sakė Europos stabilumo mechanizmo (ESM) fondo vadovas Klausas Reglingas.

„Graikija padarė pažangą ...Manau, kad nuo 2018 metų vidurio Graikija jau galės skirsti savo sparnais ir gebės gauti lėšų rinkose“, – pridūrė jis.

Dėl trečiojo tarptautinės pagalbos priemonių paketo, kurio vertė siekia 86 mlrd. eurų, Graikijai su tarptautiniais kreditoriais susitarė 2015 metaus ir jau gavo kelias išmokas, mainais į konkrečias reformas. Tačiau derybos dėl naujausio programos įgyvendinimo raundo pateko į aklavietę, ir imta nuogąstauti, kad Graikija gali palikti euro zoną.

Siekdami pralaužti ledus derybose su Europos Sąjunga ir Tarptautiniu valiutos fondu, Atėnai pirmadienį sutiko aptarti naujas reformas. Šaliai būtina gauti dar vieną išmoką, kad galėtų liepą grąžinti 7 mlrd. eurų skolas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)