Skolintojų atstovai „labai greitai“ sugrįš į Atėnus naujų derybų, sakė euro zonos finansų ministrų Eurogrupės vadovas Jeroenas Dijsselbloemas.

„Esu labai laimingas dėl šiandienos rezultatų“, – per spaudos konferenciją sakė J.Dijsselbloemas, einantis ir Nyderlandų finansų ministro pareigas.

„Jie drauge su Graikijos pareigūnais dirbs su papildomu struktūrinių reformų paketu dėl mokesčių sistemos, pensijų sistemos bei darbo rinkos reguliavimo“, – sakė jis.

Žlugus ankstesnėms deryboms, pareigūnai išvyko iš Atėnų gruodį.

Graikijos finansų ministras Euklidas Tsakalotas pritarė priemonėms, kurios automatiškai bus aktyvuotos, jei Atėnams nepavyks pasiekti reikalavimų biudžetui, naujienų agentūrai AFP sakė šaltiniai.

Šioms priemonėms dar turi pritarti Graikijos parlamentas; pažymėtina, kad ši procedūra anksčiau keldavo daug problemų.

Graikijos kreditoriai iš ES ir TVF jau kelis mėnesius yra įstrigę aklavietėje dėl skolų sumažinimo Graikijai bei jos biudžetui keliamų reikalavimų.

TVF nori, kad Eurozona nurašytų Graikijos skolų kalną, ir sako, kad šaliai keliami tikslai yra pernelyg griežti.

Tuo tarpu rinkas sukrėtė baimės, kad gali grįžti „Grexit“ krizė, be to Atėnams šią vasarą gresia nemokumas, jeigu nepavyks išspręsti ginčo, trukdančio skolintojams pervesti tolesnes išmokas pagal Graikijai suteiktą 86 mlrd. eurų finansinės pagalbos paketą, kuris buvo priimtas 2015-aisiais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)