„Viską, ką ji daro, daro su meile. Lina labai mėgsta savo darbą ir žmones. Akivaizdu, kad jai patinka būti mokykloje, bendrauti su žmonėmis, darbas jai teikia džiaugsmą“, - darbuotoją gyrė Dzūkijos pagrindinės mokyklos direktorė Vilija Sušinskienė.

„Darbas žmogų puošia“ – įsitikinusi 37 metų L. Mažeikienė, kol kas nė neplanuojanti keisti savo darbo, o į visokias kalbas apie prestižinius ar neprestižinius darbus numojanti ranka: „Visokių žmonių yra, bet aš sakau, kad reikia vertinti bet kokį padorų darbą, koks jis bebūtų.

Aš laiminga, kad galiu užsidirbti pati. Visada sakau, kad geriau turėti darbą, nei jo neturėti. Galbūt kiti metų metus laukia kažkokių stebuklingų pasiūlymų, gal kai kuriems geriau gulėti namie, bet tik ne man“ ,- sakė du paauglius sūnus auginanti moteris.

Šiandien mokyklos bendruomenės vertinama L. Mažeikienė prisipažino, kad darbo paieškos nebuvo lengvos. Moteris anksti ištekėjo, susilaukė vaikų, stengėsi visais būdais kabintis į gyvenimą ir niekada nenorėjo gyventi vien iš pašalpų. Nors buvo užsiregistravusi darbo biržoje, alytiškė nelaukė, kol kas nors darbą jai atneš ant lėkštutės.

„Jei nėra noro dirbti, niekas tavimi nepasirūpins, niekas nepaskambins ir nepaklaus, ar tau reikia darbo. Aš sėdėti namie nenorėjau. Nebijojau darbo. Apsilankiau ne vienoje vietoje, kol suradau darbą Dzūkijos pagrindinėje mokykloje. Čia man patinka, sudarytos visos sąlygos tinkamai atlikti darbus, kolektyvas labai malonus, taktiškas, visada pasisveikins, paklaus, kaip sekasi“, - kalbėjo L. Mažeikienė.

Moters pavyzdys verkšlenantiems, kad nėra darbo, įrodo, kad ieškantiems jo visada atsiranda, o nuoširdžiai dirbantis žmogus visuomet sulaukia aplinkinių pagarbos.

Alytiškė prisipažino apie kitus darbus negalvojanti. Jai patinka tai, ką daro. O ir didesni miestai ar užsienio šalys jos niekuomet netraukė. Moteris niekur sparnų kelti neketina.

„Galbūt, jeigu nebūtų šeimos, artimų žmonių ir tikrai būtų neįmanoma susirasti darbo, apie tokius variantus būtų galima pagalvoti, bet manęs niekada nežavėjo dideli miestai ir nenorėčiau palikti Alytaus“, - teigė L. Mažeikienė, savo gera nuotaika ir pozityvia energija mokykloje užkrečianti tiek mokinius, tiek mokytojus.