UAB “Vilniaus prekyba” direktorė Raimonda Kižienė tapo bendrovių “Euroapotheca”, “Akropolis group” valdybų pirmininke. R. Kižienė taip pat tapo bendrovių “Maxima Latvija” ir Maxima Eesti” stebėtojų tarybų nare bei “Maxima” verslą kontroliuojančios “Maxima grupės” ir franšizę bei agentavimo paslaugas teikiančios bendrovės “Franmax”, bendrovės „Barbora“ valdybos nare. R. Kižienė toliau bus didžiausios “Vilniaus prekybos” verslo grupės įmonės “Maxima LT” valdybos pirmininkė.

Raimonda Kižienė ir toliau bus “Vilniaus prekybos” direktorė bei valdybos narė, o bendrovės valdyboje Aurelijų Burdą keičia Lina Karkliauskaitė. “Vilniaus prekybos” valdybos pirmininku išrinktas Petras Jašinskas, kuris tapo ir bendrovių „Maxima grupė“, “Franmax”, Barbora valdybų pirmininku, taip pat pirmininkaus „Maxima Latvija“, „Maxima Eesti“ stebėtojų taryboms.

Bendrovei “Franmax” nuo vasario 10 d. pradėjo vadovauti Gintaras Jasinskas, šiose pareigose pakeitęs Jurgitą Šlekytę, kuri dirbs “Maxima grupėje”.

Bendrovių „Euroapotheca“ ir „Franmax“ valdyboms vadovavusi Oksana Kostogriz bus „Euroapotheca“ valdybos nare bei ir toliau bus „Vilniaus prekybos“ valdybos narė ir Teisės vadovė. „Akropolis group“ valdybai vadovavusi Saulė Zabulionytė ir toliau bus šios įmonės valdybos narė ir direktorė. „Akropolis group“ valdyboje nebedirbs Rytis Jezepčikas, kuris ir toliau bus „Vilniaus prekybos“ finansų vadovas.

„Transformuojame „Vilniaus prekybos“ įmonių valdymą keliais etapais siekdami kuo didesnės sinergijos - esame didelė verslo grupė, jungianti daug tarpusavyje susijusių verslų ir įmonių. Siekiame rasti geriausią pasirinktos korporatyvinio valdymo sistemos ir įmonių vadovų bei įmonių valdybų ir stebėtojų tarybų balansą. Laikomės požiūrio, kad didesnis patronuojančių bendrovių vadovų įsitraukimas į verslo valdymo procesus padeda įmonėms operatyviau iškelti problemas ir padidina reikiamų priimti sprendimų greitį“, - sako UAB „Vilniaus prekyba“ direktorė Raimonda Kižienė.

UAB „Vilniaus prekyba“ dukterinių įmonių valdymo pokyčius pradėjo pernai gruodį. „Vilniaus prekybos“ grupės bendrovėse „Maxima grupė“, „Maxima LT“, „Maxima Latvija“, „Maxima Eesti“, „Euroapotheca“, „Akropolis group“, „Ermitažas“ ir „Franmax“ suformuotos ar atnaujintos valdybos ir stebėtojų tarybos.

Pokyčiai nuo vasario 10 d.:

UAB „Vilniaus prekyba“

Direktorė: Raimonda Kižienė

Valdyba: Petras Jašinskas (pirmininkas), Raimonda Kižienė, Oksana Kostogriz, Aurimas Martišauskas, Lina Karkliauskaitė

UAB „Maxima grupė“

Direktorius: Robertas Čipkus

Valdyba: Petras Jašinskas (pirmininkas), Raimonda Kižienė, Eugenijus Filonovas

UAB „Franmax“

Direktorius: Gintaras Jasinskas

Valdyba: Petras Jašinskas (pirmininkas), Raimonda Kižienė, Robertas Čipkus, Eugenijus Filonovas

UAB „Maxima LT“

Direktorė: Kristina Meidė

Valdyba: Raimonda Kižienė (pirmininkė), Kristina Meidė, Gintaras Jasinskas, Robertas Čipkus

„Maxima Latvija“ SIA

Direktorius: Andris Vilcmeiers

Stebėtojų taryba: Petras Jašinskas (pirmininkas), Raimonda Kižienė, Robertas Čipkus, Eugenijus Filonovas, Vilius Rimkus

„Maxima Eesti“ OÜ

Direktorius: Vygintas Šapokas

Stebėtojų taryba: Petras Jašinskas (pirmininkas), Raimonda Kižienė, Robertas Čipkus, Eugenijus Filonovas, Vilius Rimkus

UAB „Barbora“

Direktorius: Tomas Kibildis

Valdyba: Petras Jašinskas (pirmininkas), Raimonda Kižienė, Robertas Čipkus

UAB „Akropolis group“

Direktorius: Saulė Zabulionytė

Valdyba: Raimonda Kižienė (pirmininkė), Saulė Zabulionytė, Aurimas Martišauskas

UAB „Euroapotheca“

Direktorė: Rūta Lapinskienė

Valdyba: Raimonda Kižienė (pirmininkė), Oksana Kostogriz, Monika Alimienė, Aistė Gervelė, Irtautė Ščerbavičienė

UAB „Ermitažas“ (valdymas nesikeitė)

Direktorius : Marijus Kriščiūnas

Valdyba: Elena Aleknavičienė (pirmininkė), Marijus Kriščiūnas, Arvydas Žilinskas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)