Primename, kad ginčas yra kilęs tarp V. Kučinsko ir Rusijos banko „Alfa bank“. Kreditorius iš Rusijos teigia, kad 2012-2014 m. „Arvi NPK“ bendrovei, gaminančiai Kaliningrade trąšas, suteikė paskolų už daugiau nei 10 mln. eurų.

Už įmonės įsiskolinimus asmeniškai laidavo verslininkas V. Kučinskas. Įmonei ir laiduotojui nevykdant įsipareigojimų, „Alfa bank“ teigimu, buvo kreiptasi į teismus. Vilniaus apygardos teismas nusprendė leisti areštuoti verslininko turto už 14 mln. eurų.

Kaip teigia Rusijos banko interesus atstovaujantis „Soreinen“ advokatas Laurynas Lukošiūnas, antstoliai pastebėjo, kad V. Kučinskas oficialiai vertingo turto neturi, o prasidėjus teisminiams procesams galimai siekiant neatsiskaityti su kreditoriais verslininko turtas buvo perleistas sūnui Justui Kučinskui. Paaiškėjo, kad V. Kučinskui liko tik 10 proc. „Arvi“ grupės valdančios bendrovės „Vyrja“ akcijų.

Būtent dėl akcijų perleidimo šiuo metu ir vyksta ginčas Kauno apygardos teisme.

Pats J. Kučinskas portalui DELFI teigė, kad Rusijos kreditoriai savaip interpretuoja įvykusius faktus. V. Kučinsko sūnaus teigimu, turtas jam buvo perleistas dėl šeiminės situacijos.

„Šeima skyrėsi ir norėdama užtikrinti verslo tęstinumą, kad būtų aiškus paveldėtojas, todėl perrašė turtą, – argumentavo pašnekovas. – Akcininkų pasikeitimas vyko jau daug anksčiau, per kelis etapus ir nieko bendro su kreditoriais neturi“.

Vidmantas ir Rimgailė Kučinskai išsiskyrė 2014 m.

Paklausus, kodėl perleidus akcijas tai nebuvo iškart fiksuota Registrų centre, J. Kučinskas atsakė: „Tai yra jautri šeimos informacija, buvo siekiama atitolinti viešas žinutes ir neapsunkinti ir taip sunkios situacijos“.

J. Kučinskas neneigė fakto, kad iš „Alfa banko“ buvo skolinamasi, tačiau kartu pridėjo, kad „Arvi“ verslo pusė taip pat turi pretenzijų Rusijos kreditoriui. Ginčas taip pat sprendžiamas teisme.

„Mūsų pretenzijos yra ne mažesnės nei jų mums. Tai yra komercinis ginčas. Kaip jie turi reikalavimus ir pretenzijas, taip pat ir mes turime. Mes su jų reikalavimu nesutinkame“, – komentavo pašnekovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (94)