ECB vadovas Mario Draghi pareiškė, kad nepakankamas reguliavimas buvo viena iš pagrindinių pasaulinės finansų krizės, kilusios prieš dešimt metų, priežasčių, ir bankininkystės taisyklių sušvelninimas ne tik kelia nerimą, bet ir galimai pavojingas, nes kelia grėsmę santykiniam stabilumui, palaikančiam lėtą, bet pastovų ekonomikos atsigavimą.

M. Draghi žodžiai – kol kas viena iš stipriausių Europos reakcijų į JAV prezidento D. Trumpo nurodymą peržiūrėti bankų taisykles, siekiant jas sušvelninti.

„Mažiausia, ko mums reikia, – tai reguliavimo susilpninimas, – sakė M. Draghi Europos Parlamento ekonomikos klausimų komitetui Briuselyje. – Sąlygų, egzistavusių iki krizės, pakartojimo idėja kelia rimtą susirūpinimą“.

Pasak Vokietijos centrinio banko valdybos nario Andreaso Dombreto, kardinalus reguliavimo pakeitimas ar sušvelninimas bus „didelė klaida“, nes sustiprins naujos finansų krizės tikimybę.

M. Draghi kolegė, JAV federalinio atsargų banko (FED) pirmininkė Janet Yellen pastaruoju metu yra aktyviai raginama atsisakyti tarptautinio bendradarbiavimo reguliavimo sferoje. Įtakingas JAV senatorius neseniai ragino J. Yellen nutraukti derybas tokiose organizacijose, kaip Bazelio tarptautinio komercinių bankų priežiūros komitetas, nes kai kurios jo siūlomos taisyklės, pasak pareigūno, nenaudingos Jungtinėms Valstijoms.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)