Advokatų kontoros „Sorainen“, atstovaujančios Rusijos bankui „Alfa Bank“, advokato Lauryno Lukošiūno teigimu, problemų kilo dėl „Arvi“ grupės įmonės „Arvi NPK“, kuri užsiima trąšų gamyba Kaliningrade.

„Mūsų klientas „Alfa bank“ kreditavo šį verslą. Trąšų gamyklos poreikiams Kaliningrade buvo skirtingos kreditavimo sutartys nuo 2012 m. Bendrai suma sudarė daugiau nei 10 mln. eurų“, – pasakojo advokatas.

Pasak jo, už suteiktus kreditus asmeniškai laidavo bendrovės „Vyrja“, po kuria visa „Arvi“ grupės struktūra, direktorius ir akcininkas V. Kučinskas.

Pašnekovo teigimu, 2015 m. „Arvi” grupės įmonė Rusijoje susidūrė su sunkumais, V. Kučinskas sutiko išduoti papildomą garantiją. Kaip teigia „Alfa bank“ atstovaujantis advokatas, dėl papildomos garantijos buvo susitarta 2015 m. lapkričio 3 d.

Vis dėlto, L. Lukošiūno teigimu, bendrovė „Arvi NKP“ įsipareigojimų nevykdė. Taip pat ir V. Kučinskas.

Pernai birželį „Alfa bank“ Maskvoje padavė į teismą ieškinį „Arvi NPK“ ir V. Kučinsko įsipareigojimų nevykdymo. Paprašyta priteisti apie 6 mln. eurų. Teismas ieškinį tenkino ir yra įsiteisėjęs.

Kartu Rusijos bankas kreipėsi ir į Londono tarptautinio arbitražo teismą.

„Užtikrinant civilinį ieškinį Londono tarptautinio arbitražo teisme, 2016 m. rugsėjo 23 d. nutartimi Vilniaus apygardos teismas areštavo V. Kučinskui priklausantį nekilnojamąjį ir kilnojamąjį turtą daugiau nei 14 mln. eurų sumai“, – pasakojo advokatas.

Kaip teigė L. Lukošiūnas, prasidėjus teisminiams procesams pernai rugsėjį Registrų centre buvo įregistruotas 40 proc. UAB “Vyrja”, valdančios visus „Arvi“ verslus, akcijų perleidimas V. Kučinsko sūnui Justui. „Sorainen“ advokatas pastebi, kad šis faktas registruotas diena po to, kai Maskvos teisme buvo priimtas sprendimas dėl skolos priteisimo.

Dėl akcijų perleidimo „Alfa bank“ advokatai kreipėsi į Kauno apygardos teismą. Pernai rugsėjo 23 d. Kauno apygardos teismas areštavo V. Kučinsko perleistas UAB „Vyrja“ akcijas ir uždraudė V. Kučinsko sūnui naudotis akcijomis ir suteikiamomis teisėmis, pavyzdžiui, balsavimo. Kaip teigė L. Lukošiūnas, teisme buvo argumentuojama, kad tarp tėčio ir sūnaus sandoris buvo sudarytas 2015 m. lapkričio 4 d., tačiau sandoris nebuvo registruotas.

L. Lukošiūnas taip pat pastebėjo, kad teismui nusprendus leisti areštuoti V. Kučinsko turto už daugiau nei 14 mln. eurų antstoliai vertingo turto beveik nerado. Pagal oficialius duomenis, verslininkui priklauso 10 proc. „Vyrja“ akcijų ir kito nebrangaus turto.

„Antstolis rado tik labai nedidelės vertės turto: seni keturračiai, vandens motociklai, šautuvai. Iš esmės – jokio nekilnojamojo turto, tik viena dalis po daugiabučio namu esančios žemės, bet pats butas nepriklauso“, – vardijo pašnekovas.

Vasario 8 d. Kauno apygardos teismas toliau nagrinės Rusijos banko „Alfa bank“ skundą dėl akcijų perleidimo.

V. Kučinskas į portalo DELFI skambučius neatsiliepė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (152)