Fondas reikalauja, kad Ukraina keltų pensinį amžių iki 63 metų tiek vyrams, tiek moterims tam, kad palengvintų praradimus išmokant pensijas, interviu teigė Ukrainos socialinės politikos ministras Andrijus Reva. Pagal dabartines sąlygas, Ukrainoje vyrai į pensiją gali išeiti nuo 62, o moterys – nuo 60 metų.

„Šiandien mes turime du visiškai skirtingus požiūrius. Aš jiems pasakiau, kad jų pozicija yra grynai politinė ir už jos nėra jokios ekonominės logikos“, – Kijeve pareiškė ministras.

A. Revos komentarai signalizuoja, kad yra nemažai kliūčių kitam TVF Ukrainos gelbėjimo etapui. Paskolų pervedimai yra nuolat atidedami, kadangi valdžia delsia vykdyti reformas, ypač kovos su korupcija. Ukrainai TVF pinigai yra svarbūs toliau bandant atsigauti po recesijos bei pildant centrinio banko atsargas.

Situaciją šiuo metu taip pat sunkina ir vėl suaktyvėję susirėmimai Donbaso regione.

Ukraina teigia, kad lapkritį jau atidėtas kitas TVF paramos paketas turėtų siekti apie 1 mlrd. dolerių. Pasak A. Revos, derybos tarp šalies ir fondo tęsiasi. Jo ministerijos pasiūlymą remia Pasaulio bankas bei ministras pirmininkas Volodymyras Hroismanas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)