Teismas konstatavo, kad G. Ugianskis atsakingas už banko vardu sudarytus sandorius, dėl kurių kredito įstaiga patyrė žalą, taip pat patvirtino, kad bankas turi galiojančią teisę iš buvusio vadovo reikalauti ne mažesnės nei 10 mln. 471 tūkst. eurų sumos nuostoliams kompensuoti.

Bankas civilinėje byloje taip pat ginčijo keliolika G. Ugianskio su savo giminaičiais sudarytų turto perleidimo sandorių. Teismo sprendimu šie sandoriai pripažinti pažeidusiais kreditorių teises.

Teismas nurodė, kad G. Ugianskis, sudarydamas sandorius su artimais giminaičiais (perleisdamas jiems įvairų nekilnojamąjį turtą), sumažino savo turtą ne mažesne nei 976 680 eurų verte ir taip pablogino kreditoriaus galimybę gauti savo reikalavimo patenkinimą.

Pripažinus ginčijamus sandorius negaliojančiais, teismas taikė restituciją ir minėtų sandorių pagrindu perleistą turtą grąžino pirminiams turto savininkams.

Kauno apygardos teismas bankroto bylą Ūkio bankui iškėlė 2013 metų gegužės 2 dieną. Nutartis įsiteisėjo birželio 7 dieną.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)