D. Kumsišvilis teigia, kad galimybės pralenkti valdžios 2017-iesiems užsibrėžtą 4 proc. augimą bei pasiekti Pasaulio banko prognozuojamus 5,2 procento yra „realistiškos“.

Pasak ministro, prie to prisideda numatyti 600 milijonų larių (224 mln. dolerių) infrastruktūros gerinimui, laisvosios prekybos sutartis su Kinija bei pašalinamas mokestis reinvestuotam kompanijų pelnui.

„Ekonomikos stiprėjimas yra esminis faktorius, padėsiantis lariui, bei pagrindinis valdžios uždavinys“, – teigė nuo praėjusių metų lapkričio finansų ministro pareigas einantis D. Kumsišvilis.

Gruzijos valiuta nuo birželio krito 21 procentu ir šiuo laikotarpiu pasirodė silpniausiai iš visų posovietinio bloko valstybių valiutų.

Šiuo metu vienas doleris yra vertas maždaug 2,69 lario, o žemiausias taškas buvo pasiektas gruodžio 21 dieną, kai vienas doleris buvo vertas 2,82 lario.

Gruzija stengiasi eliminuoti ekonomines pasekmes, kurias sukėlė ilgiausia per pastaruosius du dešimtmečius Rusijos recesija bei Turkijos liros susilpnėjimas po nepavykusio valdžios perversmo praėjusią liepą. Turkija ir Rusija yra dvi svarbiausios Kaukazo šalies prekybos partnerės.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)