D. Trumpas uždegė geltoną šviesą tiesti „Keystone XL“ naftotiekį, kuriuo nafta iš Kanados bus gabenama į Meksikos įlankos pakrantėje esančias JAV naftos perdirbimo gamyklas, ir taip pat prieštaringai vertinamą naftotiekį, kirsiantį Šiaurės Dakotos teritoriją.

Tačiau jis pažymėjo, kad abu naftotiekiai bus nutiesti pagal iš naujo suderėtas sąlygas.

„Mes turime iš naujo susiderėti dėl sąlygų“, – pareiškė jis apie „Keystone“ projektą.

„Ketiname iš naujo derėtis dėl tam tikrų sąlygų ir, jeigu jie norės, žiūrėsime, ar galėsime leisti statyti tą naftotiekį“, – pridūrė jis.

Naujasis prezidentas taip pat pasirašė nurodymą, pagal kurį naftotiekių medžiagos turės būti pagamintos Jungtinėse Valstijose, nors kol kas neaišku, kaip jis planuoja užtikrinti šios priemonės vykdymą.

„Nuo šiol vamzdžius pradėsime gaminti Jungtinėse Valstijose“, – pareiškė D. Trumpas.

Baracko Obamos administracija buvo blokavusi šių naftotiekių projektus, iš dalies dėl jų galimo neigiamo poveikio aplinkai.

Keystone XL“ projektas buvo sustabdytas 2015 metų pabaigoje. Buvęs prezidentas B. Obama tuomet pareiškė, kad šis naftotiekis būtų pakenkęs JAV pastangoms pasiekti visuotinį susitarimą dėl klimato kaitos.

O „Dakota Access“ naftotiekio projektas buvo sustabdytas 2016 metų pabaigoje, nes jį planuota tiesti po Oahės ežeru, tad galėtų būti pakenkta vietos geriamojo vandens šaltiniams.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)