„Balsavimo Tarptautinės prekybos komitete rezultatas yra geras: 25 už, 15 prieš ir 1 susilaikęs. Tai reiškia, kad šio susitarimo ratifikavimo procesas įgauna pagreitį, tikėtina, kad vasario 15 d. dėl jo balsuos visas Europos Parlamentas. Jei šiam susitarimui Europos Parlamentas pritars, susitarimas iš dalies pradės galioti jau šių metų vasaros pradžioje. Visapusiškam susitarimo įsigaliojimui būtinas ne tik Europos Parlamento, bet ir visų ES valstybių narių nacionalinių parlamentų pritarimas", - po balsavimo komitete sakė L. Andrikienė.

Septynerius metus trukusios ES ir Kanados derybos baigėsi praėjusių metų spalio 30 dieną pasirašytu susitarimu. „Derybų metu pavyko pasiekti susitarimą, kuris būtų abipusiai naudingas, ypatingai srityse, kurios europiečiams kėlė rūpesčio, kaip maisto sauga, vartotojų apsauga, valstybės suverenumas, viešosios paslaugos ir kt. Galiu drąsiai sakyti, kad tai pats šiuolaikiškiausias, modernus laisvosios prekybos susitarimas, atnešiantis milžinišką naudą 40 milijonų kanadiečių ir 504 milijonams ES gyventojų. Kuo greičiau europiečiai pajus šio susitarimo teikiamą naudą - tuo geriau, todėl siektina, kad ratifikacijos procesas neužtruktų per ilgai", - kalbėjo europarlamentarė.

Ji taip pat pažymėjo, kad nėra geresnio laiko ratifikuoti ir įgyvendinti šį susitarimą. „Tuo metu, kuomet kai kurie tradiciniai ES partneriai suka izoliacijos, protekcionizmo kryptimi, Europos Sąjunga turi parodyti, kad ji yra atvira ir veikia globaliai. Globalizacija niekur nedings, ji yra mūsų realybė, ir tokiais susitarimais, kaip ES-Kanados laisvosios prekybos susitarimas, mes galime keisti globalizacijos tendencijas", - sakė L. Andrikienė.