Komentuodama automobilio „Range Rover“ lizingo iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderio Ramūno Karbauskio valdomo „Agrokoncerno“ istoriją, politikė sakė, kad jos darbas yra pasakyti, kas atsitinka su visuomenėmis, kurios sau meluoja.

„Kurios ciniškai spjauna į veidą rinkėjams, pasakodami jiems nesąmones. Šitos visuomenės turi didelių problemų. Lietuvos didžioji tragedija yra emigracija. Ponia Kildišienė gali būti tos emigracijos veidas“, – „InfoTV“ eteryje sakė A. Maldeikienė.

Pasisakė apie diplominį darbą

G. Kildišienė pirmadienį gynėsi diplominį darbą, kuriame pristatė moterišką paltą. Jos teigimu, toks paltas turėtų sudominti 30–50 metų moteris.

Per metus G. Kildišienė planuotų pagaminti 56 tūkst. tokių paltų. Pagal G. Kildišienės verslo planą ir apskaičiavimus, palto pasiuvimui reikėtų 60 minučių, o siuvėja už vieno palto pasiuvimą uždirbtų apie 4,44 eurus.

„Manau, kad ji labai gražiai kopijuoja lietuviško verslo modelį. Tada kyla klausimas, ar tikrai valstiečiai, eidami į Seimą, deklaravo, kad žmonės toliau gyvens už tas kapeikas, kurias jie gauna. Jeigu taip, tai kodėl sau netaiko ir kodėl jų paltukai ir jų džipukai yra kitokių kainų?“ – svarstė A. Maldeikienė.

Seimo narė pabrėžė, kad Lietuvoje žmonės dažnai tapatina postą ir jam pripaišo – jei turi politiko postą, tada esi politikas.

„Dėl to mes neturime politikos. Žmogus yra politikas tada, kai apsisprendžia gyventi visuomenėje. Aš esu politikė turbūt 35 metus. Aš nemoku siūti ir man tai nelabai įdomu ir aš nežinau, ar galima per valandą pasiūti paltą. Aš tik žinau, kad „Lelijoje“ už marškinius duodavo 11 litų prieš 6 metus. Ir visi baisėjosi, kaip tai sunku padaryti“, – kalbėjo A. Maldeikienė.

Ji teigė, kad G. Kildišienės istorija yra šaukštas deguto ne į valstiečių statinę, o į Lietuvos visuomenę.

„Mūsų visuomenė nebesuvokia kam renka Seimo narius. Tai yra vienas pačių sunkiausių darbų: suderinti daugybę interesų, galų gale, kad ir verslininkas turėtų pinigų ir kad žmogus nueitų pavalgyti.

„G. Kildišienei dar galima būtų pasakyti apie jos 4,4 euro už paltuką, bet įdomu, kas jį pirks, jei visi neturi pinigų. Kai visi gauna po 4,4 euro už sunkų darbą, tada nėra kas perka paltukus ir nėra kas perka maistą. Kasmet verslininkai turi vis mažiau vartotojų. Arba apyvartos auga, bet realiai nupirktų daiktų kiekis mažėja, žmonės eina į tris darbus, pervargsta ir galų gale palieka šalį. Šito siekiame?“ – sakė A. Maldeikienė.

Seime – vaikai

A. Maldeikienė tvirtino, jog visuomenė kalta dėl to, kad turi tokį Seimą.

„Ypač Lietuvos žurnalistika. Turi būti labai aukšti išsilavinimo standartai, pažiūrėkime, kas dirba visų pasaulio parlamentų žurnalistais – tai yra vyresnio amžiaus žmonės, turintys gyvenimo patirtį, kurie moka greitai mąstyti. Manyčiau, kad klasikinis puikus Seimo žurnalistas galėtų būti, pavyzdžiui, Rytas Staselis. Tikrai suvokiu, ko jis klausinėtų Seimo narių ir eidama koridoriumi labai pasitempčiau, pamačiusi jį“, – sakė politikė.

Tuo metu dabar, jos teigimu, į Seimą atsiunčiami vaikai, kurie klausia: „Tai kokia jūsų suknelė buvo vakar?“

„Koks žmonėms skirtumas su kokia suknele aš priesaiką daviau?“ – sakė A. Maldeikienė.

Ji taip pat pridūrė, kad jai negaila numatomų 0,5 mln. eurų, kurių prireiks naujiems rinkimams G. Kildišienės apygardoje.

„Svarbiausia – ką mes išsirinktume. Svarbiausia, kad kažkaip į mūsų smegenis įeitų tas sveiko proto virusas, kuris ten pradėtų virti. Kad eidami rinkti Seimo narį nerinktumėte pagal tai, ar jis simpatiškas, ar ne“, – kalbėjo politikė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1722)