Šįmet PEF pagrindinė tema diskusijoms bus „Gyvai reaguojanti ir atsakinga lyderystė“. Kaip pažymi naujienų agentūra „Xinhua“, 2017 metais PEF sesijoje dalyvaus per 50 valstybių, vyriausybių bei tarptautinių organizacijų vadovų, taip pat per tris tūkstančius mokslo, politikos bei verslo sferų atstovų.

Šveicarijos Alpėse rengiamame forume šiais metais nedalyvaus Vokietijos kanclerė Angela Merkel ir Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as. Vokietijai renginyje atstovaus finansų ministras Vokietijos finansų ministras Wolfgangas Schaeuble ir gynybos ministrė Vokietijos gynybos ministrė Ursula von der Leyen.

Pirmą kartą Davose šiais metais dalyvaus Kinijos prezidentas Xi Jinpingas, kuris sakys kalbą forumo atidarymo ceremonijoje.

PEF įkūrėjas ir vadovas Klausas Schwabas teigia, kad, pasaulyje stiprėjant neapibrėžtumui, Kinija yra atsakinga pasaulinė lyderė.

Kaip pareiškė K. Schwabas interviu agentūrai „Xinhua“, stiprėjant neapibrėžtumui pasaulyje, pastebimoms antiglobalizacijos bei protekcionizmo tendencijoms, „itin svarbu, kad Kinija taptų „gyvai reaguojančių ir atsakingų“ pasaulinių lyderių atstove“. Jis pažymėjo, kad Kinija, ne tik aktyviai reaguoja į aplink vykstančius pokyčius, bet ir pasisako už pasaulio atvirumą.

Kinijos prezidentas sausio 15-18 dienomis su valstybiniu vizitu lankosi Šveicarijoje, kur sausio 17 dieną dalyvaus Pasaulio ekonomikos forume.

Be to, Kinijos lyderis sausio 18 d. lankysis Jungtinių Tautų būstinėje Ženevoje, Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) ir Tarptautiniame olimpiniame komiteto (IOK) būstinėse.