„Komitetas konstatavo, kad prieš kelerius metus pradėtas kurti socialinis modelis buvo kuriamas blogai, nekokybiškai, nes į jį nebuvo įtraukta smulkaus verslo rėmimo strategija. Ūkio ministerija, ir iš dalies Finansų ministerija, kaip mes šiandien supratome, iš esmės nusišalino nuo to proceso ir visą valdymą į savo rankas buvo perėmusi Socialinės apsaugos ir darbo ministerija. Šiandien konstatuota, kad darnos tarp skirtingų ministerijų parengtų projektų nebuvo, dominavo viena ministerija. Dėl to mes turime tokią padėtį, kokią turime. Todėl mes, kaip parlamentas, reikalaujame suderinti veiksmus, paruošti labai aiškią Ūkio ministerijos strategiją dėl smulkaus verslo mokestinės naštos", – trečiadienį po Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto posėdžio žurnalistams sakė T. Tomilinas.

Jo nuomone, turi būti aiški strategija, kaip padėti smulkiems verslininkams.

„Mes raginame viską susieti su pajamomis, nes, jeigu žmogus dirba daug, tai natūralu, kad jis moka daugiau mokesčių. Bet jeigu jis vos išgyvena ir pats sau sukuria darbo vietą savo namuose, pvz., skambindamas, kažką parduodamas iš savo ūkelio, tai yra didelė vertybė, kad žmogus neina prašyti bedarbio pašalpos", – sakė T. Tomilinas.

Jis teigiamai vertina tai, kad daugiau žmonių dalyvaus socialinio draudimo sistemoje.

„Socialinė sistema pradeda veikti, kai joje dalyvauja visi. Kai dalis žmonių išbraukti iš socialinės sistemos paslaugų gavėjų rato, tada atsiranda atskirties grupės ir socialinė politika netenka prasmės", - sakė jis.

Pasikeitusius mokesčius trečiadienį svarstė Seimo Socialinės apsaugos ir darbo bei Kultūros komitetai.