„Antras susitikimas su R. Kurliaunskiu įvyko mano iniciatyva, nes tada pradėjo LNK, alfa.lt mano atžvilgiu šmeižto kampaniją dėl Bernatonio (buvusio teisingumo ministro Juozo Bernatonio - BNS) namo. (...) Aš norėjau pasiaiškinti, kas vyksta.

Tuomet aš mačiau, kad mūsų susitikimas buvo fiksuojamas specialiųjų tarnybų, aš tą pastebėjau. Tada pasakiau: „Gerbiamasis, žinot ką, gal jūs, ponas, likit čia, o aš einu dirbti savo darbų“. (...) Aš supratau, kad yra fiksuojama, bet neaiškinsiu kaip tai vyksta, galiu peržengti ribas ir kolegos gali įsižeisti“, - pirmadienį spaudos konferencijoje VMI sakė D. Bradauskas.

„Po pirmo mano susitikimo su R. Kurlianskiu apie jį aš informavau finansų ministrą Rimantą Šadžių ir pasakiau, kad mes galime susidurti su spaudimu iš žiniasklaidos grupės ir paprašiau, kad perspėtų premjerą Algirdą Butkevičių“, - pridūrė jis.

Anot jo, VMI šiuo metu atlieka didžiausių šalyje verslo grupių „MG Baltic“ ir „Vilniaus prekyba“ bei su jais susijusių asmenų mokestinius patikrinimus, kurie turėtų būti baigti šiais metais.

„Šiuo metu vyksta visų asmenų patikrinimai ir rezultatų nenoriu anksčiau laiko įvardinti, bet tai sumos bus įspūdingos. (...) Aš kalbu apie „MG Baltic“, susijusius asmenis su „MG Baltic“ ir kalbu apie „Vilniaus prekybą“. Trūksta dar informacijos, daug dedamųjų“, - kalbėjo D. Bradauskas, vėliau pridūręs, kad tyrimų išvados bus pateiktos netrukus.

D. Bradauskas tikino, kad su „Vilniaus prekybos“ akcininkais ir vadovais asmeniškai nebuvo susitikęs, išskyrus vieną suinteresuotų grupių atstovų susitikimą su juo ir VMI darbuotojais.

„Lietuva yra maža šalis, aš pažįstu visą „VP Market“ dešimtuką, bet su jais nesusitikinėju, su daug kuo esu mokęsis, bet tai netrukdo mano darbui“, - tikino D. Bradauskas.

Paklaustas, ar neketina pats trauktis iš pareigų, D. Bradauskas teigė, kad pirmiau reikia sulaukti Finansų ministerijos komisijos tyrimo išvadų.

„Aš jaučiuosi teisus, nesijaučiu padaręs pažeidimo. Liksiu ar neliksiu, pamatysim. (...) Praeikime procesus, išsiaiškinkime viską iki galo, aš pasakysiu dar daugiau“, - kalbėjo D. Bradauskas.

2015 metų rudenį į viešumą iškelta prieš daugiau nei dešimtmetį pastatyto J. Bernatonio namo istorija, kai jį stačiusi bendrovė „Garantas“, „MG Baltic“ valdomų naujienų portalo alfa.lt ir LNK televizijos teigimu, anksčiau yra laimėjusi kelis didelius policijos pastatų statybos konkursus - J. Bernatonis vadovavo Vidaus reikalų ministerijai 2001-2003 metais, o su šia įmone susijusi bendrovė „Pontem“ 2015 metų rudenį laimėjo kalinių maitinimo konkursus.

D. Bradauskas tuomet patvirtino, kad patikrinusi J. Bernatonio nekilnojamąjį turtą, inspekcija prieš keletą metų nesiėmė veiksmų ministro atžvilgiu.

Speciali Finansų ministerijos komisija atlieka tarnybinį patikrinimą dėl galimai korupcinės D. Bradausko veiklos - jis nušalintas nuo pareigų. Tyrimas pradėtas praėjusią savaitę, gavus informacijos iš Specialiųjų tyrimų tarnybos.

BNS žiniomis, D. Bradauskas įtariamas neteisėtu poveikiu VMI atliekamiems didžiausių verslo grupių „MG Baltic“ ir „Vilniaus prekyba“ finansiniams patikrinimams. BNS žiniomis, vienas pagrindinių teisėsaugos Finansų ministerijai perduotų epizodų susijęs būtent su D. Bradausko ir R. Kurlianskio ryšiais ir susitikimais, derinant veiksmus dėl vykdomų tyrimų.

Neoficialiomis žiniomis, D. Bradauskas, netrukus po to, kai 2015 metų balandį pradėjo vadovauti VMI, asmeniškai ne kartą yra susitikęs su R. Kurlianskiu, šiuose neskelbtuose susitikimuose buvo aptariami VMI atliekami tyrimai stambių verslo grupių – „Vilniaus prekybos“, „MG Baltic“ – atžvilgiu.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (136)