Sausio 6 d. „Sodros“ duomenimis, bendrovėje „Maxima LT“ buvo 15 688 darbuotojai. O tai yra 6 proc. arba 1 tūkst. darbuotojų mažiau nei praėjusio gruodžio pradžioje.

Siekiant išgryninti ir susitelkti į pagrindinę bendrovės „Maxima LT“ veiklą, mažmeninę prekybą, sausio 6 d. nuo įmonės atskiriama fizinės apsaugos paslauga, pranešė bendrovė.

„Maximos LT“ Saugos departamentui priklausę fizinės apsaugos padaliniai pagal savo regioninį išsidėstymą perskirstyti į keturias atskiras uždarąsias akcines bendroves, kurios ir toliau teiks saugos paslaugas visiems bendrovės padaliniams.

„Visoje Lietuvoje turime beveik pustrečio šimto parduotuvių, taip pat logistikos centrų, administracinį biurą. Visiems šiems padaliniams naujai įkurtos bendrovės ir toliau teiks apsaugos paslaugas, jose dirbs tie patys žmonės. Įsteigus antrines įmones bus daug paprasčiau tinkamai koordinuoti apsaugos darbuotojų darbą, dirbti operatyviai ir efektyviai“, – komentavo „Maxima LT“ bendrovės Saugos departamento vadovas Nerijus Šiaulys.

2017 m. sausio 1 d. iš įmonės „Maxima LT“ į naujai įsteigtas saugos įmones buvo perkelti 824 darbuotojai. Darbo sąlygos, atlyginimas ir visos socialinės garantijos darbuotojams nepakito, išliko visos iki tol buvusios naudos, įgytas darbo stažas, teigiama bendrovės pranešime.

2016 m. gruodžio mėnesį, pasirašę terminuotas darbo sutartis, šventiniam laikotarpiui buvo priimti 84 darbuotojai, kurių darbas, šventėms pasibaigus, baigėsi. Likusi sumažėjusių darbuotojų dalis esą yra natūralus darbuotojų skaičiaus svyravimas, paaiškino bendrovės atstovai.

Lietuvos darbo birža informavo, kad nė 2016 m., nė šiemet bendrovė „Maxima LT“ nepranešė apie grupės darbuotojų atleidimą.

Prieš mėnesį DELFI rašė apie tai, kad ilgiausiai Lietuvoje veikiantys prekybos tinklai nuo 2015 m. lapkričio pabaigos iki 2016 m. lapkričio pabaigos atleido per 1,2 tūkst. darbuotojų – t. y. maždaug tiek, kiek per tą patį laikotarpį įdarbino „Lidlas“.

„Maxima LT“ Personalo departamento vadovė Tatsiana Ihnatovich tada DELFI teigė, kad kasmet vasaros metu priimama apie 1 tūkst. darbuotojų, kurie įdarbinami pagal trumpalaikes darbo sutartis. Nuo pavasario pagalbos iš šalies poreikis padidėja dėl to, kad senbuviai išleidžiami kasmetinių atostogų.

„Daugiausia įdarbiname jaunimą, kurie vasaros atostogų metu turi laisvo laiko ir nori padirbėti. Labai skatiname iniciatyvą, kad padirbėti ateitų darbuotojų atžalos. Taip ne vienas jų turi galimybę dirbti kartu su tėvais, susipažįsta su darbo aplinka, kai kurie susivilioja karjeros galimybės pas mus ir lieka arba ateina dirbti baigę mokslus“, – komentavo ji.

LDB duomenimis, 2016 m. iš viso gauti 46 pranešimai apie numatomą 2269 darbuotojų atleidimą. Per 2015 m. buvo gauti 44 pranešimai apie numatomą 2304 darbuotojų atleidimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (182)