Gavę vartotojo skundą dėl netvarkos picerijoje ir prastos patiekalų kokybės, Palangos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai patikrino šią viešojo maitinimo įmonę. Patikrinimo metu skunde nurodyti faktai pasitvirtino – rasta nekokybiškų, su gedimo požymiais maisto produktų su pasibaigusiais tinkamumo vartoti terminais.

Blogai paženklinti pusgaminiai, kai kurių gaminamų patiekalų buvo neįmanoma atsekti žaliavų įsigijimo. Gamybinės patalpos, įranga blogai valoma, lankytojų salėje nešvari kiliminė danga, staltiesės. Produktų sandėlyje rasta graužikų ekskrementų. Ankstesnio planinio patikrinimo metu kavinė buvo įvertinta dviem puodeliais.

Dėl vangaus ankstesnio patikrinimo metu nustatytų trūkumų šalinimo ir nustatytų grubių higienos pažeidimų, įmonės veikla laikinai sustabdyta, jos savininkui nurodyta sunaikinti netinkamus maistui (apie 17 kg) produktus. Savo veiklą picerija atnaujinti galės tik pašalinusi nustatytus pažeidimus ir atlikusi gamybos paviršių plovinių laboratorinius tyrimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)