J. Dijsselbloemas taip pat trečiadienį perspėjo, kad derybos dėl Britanijos pasitraukimo iš ES gali užtrukti „daug ilgiau nei dvejus metus“ – toks laikotarpis yra numatytas ES sutartyse.

Eurogrupės vadovas kalbėjo po britų užsienio reikalų ministro Boriso Johnsono interviu čekų dienraščiui „Hospodarske Noviny“, kuriame ministras sakė, kad Britanijai „greičiausiai“ reikės atsisakyti Europos muitų sąjungos, bet ji išsaugos „laisvą prekybą“ su ES valstybėmis.

„Jis kalba protu nesuvokiamus, politiškai neįmanomus dalykus“, – Nyderlandų finansų ministras J. Dijsselbloemas sakė britų transliuotojui BBC.

Interviu televizijai CNBC olandų ministras sakė: „Nemanau, kad jis buvo realistiškas ir teisingas Britanijos rinkėjams, (kalbėdamas) apie tai, kas būtų įmanoma“.

„Derybos yra labai sudėtingos... jos truks daug ilgiau nei dvejus metus“, – vėliau susirinkusiems į banko UBS Londone organizuotą konferenciją sakė J.Dijsselbloemas, kurio žodžius perdavė jo atstovas.

Britų ministrei pirmininkei Theresai May trečiadienį parlamente teko užsiimti gynybinę poziciją, kai buvo nutekinta viena konsultantų ataskaita su išvada, kad vyriausybė neturi bendro „Brexit“ plano.

„Taip, mes tikrai turime planą“, – tvirtino ji parlamentarams, tačiau vėliau atsisakė jį aptarti smulkiau teisindamasi, kad tai galėtų pakenkti Britanijai būsimose jos derybose.

Kalbėdamas bankininkystės konferencijoje J. Dijsselbloemas sakė, kad ir Britanijai, ir Europos Sąjungai tokia padėtis yra „padėtis be nugalėtojų“. Jis dar pridūrė, kad ES ir Britanijos ekonomikos būklė po „Brexit“ bus blogesnė.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)