Tai – jau antrasis Lietuvos sveikatos turizmo skatinimo renginys užsienio rinkose šį rudenį. Pirmasis spalio 6-ąją vyko Jekaterinburge (Rusija).

Pasak VTD vadovės Jurgitos Kazlauskienės, atvykstantieji iš Rytų Lietuvą renkasi dėl sveikatos paslaugų kokybės ir patrauklios kainos.

„Baltarusijoje, kaip ir Rusijoje, panašaus lygio paslaugos kainuoja ne tik gerokai daugiau, bet ir pasirinkimas bei kokybė yra menkesni. Skleisdami žinią apie sveikatos turizmo paslaugų įvairovę, Baltarusijos turistus, kurie į Lietuvą dažniausiai atvyksta apsipirkimo tikslais, norime pakviesti mūsų šalyje likti ilgiau, pasisemti jėgų ir sveikatos mūsų kurortuose ir gydymo įstaigose“, – sako J. Kazlauskienė.

Renginyje Minske dalyvaus Baltarusijos kelionių organizatorių, turizmo agentūrų, žiniasklaidos atstovai („ODO Nova Tur“, „OOO Turgrad“, „ČUP Germaida“, „ODO Pressbol-tur“, „Blue Bird“, „Stella Via“, „OOO Odisseya -Tur“, „Baltic Travel“, „Leo Tur“, „Goluboy Parus“, „OOO Argotur“, „SavitarTur“, „Kreativ Lain“, „Vesj mir“, „Novatour“, „Planeta Grioz“ ir kt.). Lietuvos sveikatos turizmo potencialą renginyje pristatys VTD, „Medicinos diagnostikos ir gydymo centro“, „Hotel Palanga Spa“, „Eglės sanatorija“, „Spa Vilnius“, Baltic Travel Service, „Verslas ir poilsis“ atstovai.

Baltarusija jau kelerius metus generuoja vieną didžiausių atvykstančių į Lietuvą turistų skaičių. Pirmąjį šių metų pusmetį Lietuvos apgyvendinimo įstaigos daugiausia turistų taip pat sulaukė iš Baltarusijos – 76,5 tūkst., tai yra 9,1 proc. daugiau nei pernai tuo pačiu metu. Tiek medicinos, tiek sveikatinimo paslaugomis pasinaudoti atvykę turistai dažniausiai Lietuvoje būna 1-2 savaites. Jie lanko įvairias šalies vietas, leidžia pinigus parduotuvėse, restoranuose, naudojasi įvairiomis paslaugomis. Dažnas atvyksta su šeima, tad išleidžia dar daugiau.

„Mūsų skaičiavimu, dviem savaitėms į sanatoriją atvykęs klientas vien už nakvynę, maitinimą ir sveikatos procedūras sumoka vidutiniškai 700-800 eurų. Važiuodami į ekskursijas, lankydamiesi prekybos centruose, pramogaudami, turistai iš Rytų išleidžia dar panašiai tiek“, – ekonominę sveikatos turizmo naudą skaičiuoja vienos Birštono sanatorijos rinkodaros ir pardavimų direktorius Edgaras Briedys.

Kitas Lietuvos sveikatos turizmo skatinamasis renginys planuojamas lapkričio 24 d. Bergene (Norvegija).

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)