Birželį jau skelbta apie banko sprendimą panaikinti 3000 darbo vietų.

Kaip jau skelbta rugsėjį, JAV teisingumo departamentas pareikalavo „Deutsche Bank“ sumokėti 14 mlrd. JAV dolerių, kad būtų nutrauktas tyrimas dėl galimų pažeidimų prekiaujant vertybiniais popieriais, kurie prisidėjo prie 2008 m. pasaulinės finansinės krizės. Rugsėjo pabaigoje „Deutsche Bank“ akcijų vertė nukrito iki rekordinių žemumų, iki beveik 10 dolerių už akciją.

Finansinė institucija paneigė pranešimus, esą ji kreipėsi pagalbos į Vokietijos kanclerę Angelą Merkel. Nuo metų pradžios banko akcijos atpigo daugiau nei perpus. Nuo 2009 metų bankas skyrė 9 milijardus dolerius baudoms, ir tai smarkai pakenkė jo finansiniams rodikliams.

Rugsėjo 28 d. laikraštis „The Guardian“ rašė, kad Vokietijos vyriausybė nerengia „Deutsche Bank“ gelbėjimo plano.

2015 m. spalį Vokietijos didžiausias bankas pranešė apie planus panaikinti 9 tūkstančius darbo vietų ir iki 2020 metų pasitraukti iš dešimties šalių. Be to, per penkerius metus bankas planavo atsisakyti 6 tūkst. neetatinių darbuotojų. Per artimiausius dvejus metus bankas ketina parduoti aktyvų už 4 mlrd. eurų – planuojama atsisakyti įvairių bendrovių, kuriose dirba 20 tūkst. žmonių, tarp jų – Vokietijos „Postbank“, kurį „Deutsche Bank“ įsigijo 2008 metais už 2,8 mlrd. eurų. Bendras atleidžiamų darbuotojų skaičius gali siekti 35 tūkstančius.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)