Jos nuomone, ne vien tiktai profsąjungų reikalavimų vykdymas yra tarnavimas Lietuvos žmonėms, nes reikia žvelgti plačiau – į mūsų vaikų ir anūkų ateitį.

„Labai retai keičiu nuomonę, aš balsavau už priėmimą ir dabar taip balsuosiu, prieš veto balsuosiu“, – antradienį po susitikimo su asociacijos „Investors' Forum“ atstovais žurnalistams sakė L. Graužinienė.

Ji nesiėmė atsakyti, ar Seimo nariams užteks balsų atmesti veto, nes tai priklausys „ant kiek Seimo nariai išliks tvirti savo apsisprendime“.

„Labai tikiu, kad Seimo narys visada balsuodamas elgiasi atsakingai, vieną kartą balsavęs, jis turėjo suprasti, už ką balsuoja. Jeigu Seimo nariai dažnai keičia nuomonę, tai reiškia, kad jis ir kitais atvejais gali neatstovauti tinkamai mūsų rinkėjams.

Seimo narys, kada ateina į Seimą, jis prisiekia ir savo priesaikoje įsipareigoja tarnauti valstybei ir Lietuvos žmonėms. Ne vien tiktai profsąjungų reikalavimų pildymas yra tarnavimas Lietuvos žmonėms, bet reikia žvelgti plačiau, reikia žvelgti į mūsų vaikų, anūkų ateitį, į tai, kad būtų sudaryta tinkama aplinka investicijoms tam, kad mūsų vaikai ir anūkai turėtų gerai apmokamas darbo vietas“, – sakė L. Graužinienė.

Antradienį Investuotojų forumo atstovai kreipėsi į Seimo Pirmininkę L. Graužinienę, įteikdami jai verslininkų ir visuomenės veikėjų pasirašytą kreipimąsi, kuriame prašoma atmesti prezidentės veto naujam Darbo kodeksui.

„Mes kreipėmės į Seimą, siūlydami nepritarti Prezidentės pasiūlymams todėl, kad manome, jog jie padarytų Darbo kodeksą blogesnį, negu dabar galioja“,– sakė asociacijos „Investors' Forum“ vykdomoji direktorė Rūta Skyrienė.

Seimo pirmininkei įteiktame kreipimęsi nurodoma, kad Seimo 2016 m. birželio 21 d. priimtas naujasis Darbo kodeksas yra netobulas, tačiau bent jau pakenčiamas kompromisas, kuris gali nukreipti Lietuvą pažangos keliu. Jeigu norima į jį grąžinti minėtas 79 pataisas, tada geriau jau likti prie iki šiol galiojančio darbo kodekso.

Kaip jau skelbta, prezidentė D. Grybauskaitė paragino Seimą prasidėjus rudens sesijai priimti jos pasiūlytą kompromisinį Darbo kodekso variantą.

„Mums reikia liberalizuoti mūsų darbo santykius, bet nepažeidžiant, neužgaunant ir nepriverčiant vergauti mūsų žmonių. (...) Labai tikiuosi, kad vis dėlto Seimas atsižvelgs į mano kompromisinį variantą, nes reformos mums reikia, bet apsaugoti Lietuvos žmones reikia taip pat. Todėl savo nuomonės laikausi nuosekliai, kad tai kompromisinis pasiūlymas tiek verslui, tiek profsąjungoms“, – po antradienį vykusio susitikimo su Seimo valdybos nariais sakė D. Grybauskaitė.

Pasak Seimo Pirmininkės L. Graužinienės, jau šeštadienį, rugsėjo 10 d., Seimui bus pateiktas šalies vadovės vetuotas Darbo kodeksas.