Trimis mėnesiais anksčiau Romai buvo suteikta „precedento neturinti“ 2016-ųjų biudžeto formavimo išlyga, bet, kaip perspėjo Europos Komisija, ateinančiais metais Italija turėtų laikytis griežtesnės biudžeto politikos.

C. Calenda savo poziciją išsakė, kai penktadienį paskelbti duomenys parodė, kad Italijos ekonomika nuo pirmojo iki antrojo šių metų ketvirčio nė kiek nepaaugo. Šis faktas byloja, kad pernai prasidėjęs vangus ūkio atsigavimas vėl įstrigo.

Pasak analitikų, vyriausybė dabar turės pabloginti augimo prognozes iki 1,2 proc. bendrojo vidaus produkto šiais metais ir 1,4 proc. BVP – 2017-aisiais. Tai atsilieps ir planams mažinti biudžeto deficitą.

Finansų ministerija rugsėjį pateiks atnaujintus duomenis. Negaliu slėpti fakto, kad erdvė manevrams yra maža“, – C. Calenda sakė Turine leidžiamam dienraščiui „La Stampa“.

„Tariamės su Europa, kaip užtikrinti absoliučią būtinybę – didinti viešąsias ir privačias investicijas“, – pridūrė jis.

C. Calenda užsiminė, kad gali tekti nustatyti didesnį 2017-ųjų biudžeto deficitą negu buvo planuota anksčiau – galbūt iki 3 proc. BVP, didžiausios euro zonos taisyklių leidžiamos ribos.

Komisija yra paskelbusi, kad Italija turi siekti, jog jos ateinančių metų biudžeto deficitas būtų 1,8 procento. Komisija argumentuoja, kad tokia korekcija yra būtina, siekiant pradėti lėtinti didžiulės šalies skolų naštos didėjimą.

Birželį Italijos valstybės skola buvo rekordinė – beveik 2,25 trln. eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)