„Taip jau susiklostė, kad įgijome neplanuotą konkurencinį pranašumą“,– trečiadienį analitikams teigė J. Cryenas .

Bankų, kurių pagrindiniai Europos rinką aptarnaują padaliniai yra Londone, vadovai svarsto galimybę perkelti tūkstančius darbuotojų į kitas ES valstybes, kad neprarastų prieigos prie bendrosios rinkos. ES teisės aktai numato, kad vienoje valstybėje narėje įsikūręs bankas gali teikti savo paslaugas ir kitose 27-iose blokui priklausančiose šalyse. Bendrojoje ES rinkoje šiuo metu sukasi trilijoninės sumos, gyvena 500 mln. žmonių. Tokiu atveju bankams tektų nukreipti investicijas į kitus finansų centrus, nepamirštant ir Londono, kuriame turėtų veikti atskiri padaliniai.

„Deutsche Bank“ manymu, Didžioji Britanija gali prarasti tokius privalumus, todėl tiek JAV, tiek Didžiosios Britanijos bankai, siekdami neprarasti pozicijų euro zonoje, steigs centrus žemyninėje Europos dalyje. Banko ataskaitoje nurodoma, kad daugiausia naudos iš tokio „persikraustymo“ turės anksčiausiai tai pradėję bankai.

„Jei mūsų klientai pageidaus, kad aptarnautume juos euro zonoje, mes būsime tam pasirengę, nes pagrindinė mūsų atstovybė yra pačioje euro zonos širdyje“,– sakė banko valdytojas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)