Kaip pasakojo Carlisle gyvenantis ir metalo fabrike dirbęs Žydrūnas, netrukus po referendumo rezultato paskelbimo santykiai su kolegomis britais pasikeitė kardinaliai.

„Fabrike mes dirbame tik keli lietuviai. Mane pradėjo varinėti iš vietos į vietą, nepagrįstai kabinėtis, kaltinti nebūtais dalykais, anksčiau siųsti namo“, - pasakojo lietuvis ir nusistebėjo, kad su lenkais britai vadovai taip nesielgia.

Įtampa darbe laikėsi daugiau nei savaitę, tačiau Žydrūnas bandė tiesiog gerai atlikti savo darbą iki tol kol pirmadienio popietę buvo paprašytas nustoti dirbti ir palikti darbovietę net nepasibaigus darbo dienai.

Nuvykus į agentūrą, kuri Žydrūną ir įdarbino, vyras buvo paprašytas į darbą nebegrįžti, nors aiškios priežasties, kodėl taip atsitiko, darbdaviai pateikti negalėjo.

„Anksčiau agentūra man skambindavo beveik kiekvieną dieną ir siūlydavo apsiimti įvairius darbus. Dabar staiga viskas pasikeitė. Sakė važiuoti namo ir, jei bus darbų, man paskambins”, - dėstė nusivylęs vyras.

Tuo tarpu Lietuvos Ambasada Londone pirmadienį išplatino viešą pranešimą dėl išpuolių prieš Jungtinėje Karalystėje gyvenančius Europos Sąjungos piliečius.

„Po Referendumo viešoje erdvėje pagausėjo pranešimų apie patyčias ir išpuolius prieš Jungtinėje Karalystėje gyvenančius Europos Sąjungos piliečius. Jei tapote tokio įvykio liudininkais ar aukomis, kviečiame nedelsiant apie tai informuoti policiją. Netylėkite ir netoleruokite nepagarbaus elgesio su Jumis”, - rašoma pranešime.