Netrukus pokalbis pakrypo apie sąskaitas, plaunamus pinigus ir bankininkystės duomenis.

Pokalbiui nė neįpusėjus verslininkė suprato, kad bendrauja su sukčiumi, kuris prisistatė realia Pakruojo policijos komisariato tyrėjos pavarde, kalbėjo pakeitęs balsą ir aiškino, kad moters vardu yra atidarytos keturios sąskaitos, per kurias neva buvo plaunami pinigai iš neįgalių vaikų fondo.

„Tyrėja“ teiravosi, ar alytiškė nebuvo pametusi savo dokumentų, elektroninės bankininkystės prisijungimo duomenų, o netrukus pareiškė sujungsianti verslininkę su neegzistuojančiu Lietuvos Centrinio Banko pinigų plovimo korupcijos skyriumi.

Šio skyriaus „atstovas“ kalbėjo jau vyrišku balsu.

Jis pareiškė, kad verslininkė turi pateikti prašymą, kad jos sąskaitos nebūtų blokuojamos 36 mėnesius, o tik apribota galimybė naudotis elektronine bankininkyste.

Tam moteris tariamam banko darbuotojui turėjo pasakyti savo elektroninės bankininkystės prisijungimo duomenis.

Kadangi alytiškė pasakė, kad prisijungimo kodų su savimi neturi, nes ji šiuo metu darbe, banko darbuotojas jos paprašė paskambinti iškart po darbo.

Moteriai besikalbant su sukčiumi, jos vyras susisiekė su policijos pareigūnais.

Jiems atvykus, pokalbis jau buvo pasibaigęs, o išklausę įrašą policininkai pareiškė, kad niekuo negali padėti, kadangi moteris nenukentėjo, iš jos nebuvo išvilioti pinigai

Kaip teigia alytiškė, taip neatsitiko tik todėl, kad ji buvo budri ir neužkibo ant telefoninių sukčių kabliuko.

„Betgi gali būti, kad sukčius skambino ir kitiems žmonėms.. Gali būti ir apgautų. Aš tik norėjau, kad kuo daugiau žmonių apie tai sužinotų ir taip pat būtų budrūs“, – sakė moteris.

Sutartu laiku vakare ji paskambino apsimetėliui, tačiau jo telefonas rodė užimtumą. Matyt, „kabino“ naujas aukas.

Alytusplius.lt susisiekė su Pakruojo policijos komisariato tyrėja, kurios pavarde prisistatė sukčius. Pareigūnė prisipažino, kad yra sulaukusi ir daugiau pranešimų apie tai, kad kažkas prisistatinėja jos vardu ir apie tai informavusi savo vadovus.

Alytaus verslininkės pokalbio su sukčiumi įrašą galite paklausyti čia.