Neteko darbo ir dar buvo nuteista už bandymą apvogti savo darbdavį.

Tokios baigties sulaukė anksčiau neteista vilnietė Lilija Ž. – Vilniaus miesto apylinkės teismas paskelbė, kad dabar jau buvusią „Maximos“ darbuotoją pripažįsta kalta dėl pasikėsinimo pagrobti nedidelės vertės svetimą turtą.

Teisėjas Robertas Rainys nutarė, kad už šį nusikaltimą Lilija Ž. privalo į valstybės biudžetą sumokėti 8 MGL (301,28 eurų) baudą. Šiuo metu oficialiai niekur nedirbančiai moteriai teismas baudą leido sumokėti per pusę metų.

Bylos duomenimis nustatyta, kad bendrovei „Maxima LT“ priklausančioje parduotuvėje „Hyper Maxima“, esančioje Vilniaus „Akropolyje“, dirbusi Lilija Ž. dar praėjusių metų gruodžio 11 d., apie 23 val., pasikėsino slaptai pagrobti parduotuvės turtą. Į savo krepšį moteris įsidėjo ne tik kalėdinę dekoraciją, bet ir įvairių kosmetikos priemonių, kojinių bei pakelį kavos.

Visa turto, kurį moteris bandė pagrobti, vertė – 115,09 Eur.

Nusikaltimą išaiškino „Maximoje“ dirbantys apsaugininkai – jie visą dieną slapta stebėjo dvi parduotuvės salės darbuotojas, nes jau anksčiau jos buvo sukėlusios įtarimų.

„Mes jas filmavome visą dieną, mums pavyko užfiksuoti, kaip viena moteris pasiėmė iš salės stendo įvairios kosmetikos ir paslėpė po šiukšlėmis, kurios buvo vežime ir nustūmė į rampą, kur prekes paslėpė, – vėliau policijos pareigūnams nurodė vienas apsaugininkų. – Apie 23 val., kai baigėsi darbo laikas, kolega šią moterį patikrino ir pamatė, kad ji daug prekių buvo įsidėjusi į rankinę, kišenes ir net pasikabinusi ant savęs.“

Apsaugos darbuotojas sakė, kad taip pat buvo užfiksuota, kaip „Maximos“ darbuotoja paėmė kavos pakelį, jį praplėšė ir kavą susipylė į maišelį, o kavos įpakavimą įsidėjo tarp šiukšlių, kurios buvo prekių vežimėlyje.

Nors apie vagystę buvo pranešta policijai ir darbuotoja sulaikyta, vaizdo įrašas, kaip vagiamos prekės, pareigūnams taip ir nebuvo pateiktas. Jo apsaugininkai net neišsaugojo.

Tuo metu dėl pasikėsinimo įvykdyti vagystę įkliuvusi dabar jau buvusi prekybos centro darbuotoja net nebandė neigti, kad vogė prekes. Ji tyrėjams nepasakojo, kodėl nutarė vogti, tačiau tikino, kad dėl to, kaip pasielgė, labai gailisi.

Lilija Ž. pažymėjo, kad tuo metu, kai ją išeinančią iš prekybos centro sustabdė apsaugininkas, ji net nebandė neigti, jog apsivogė.

„Visas prekes buvau susidėjusi į darbo rankinę, o prieš darbo pabaigą persirengimo kambaryje, slėpdama nuo kitų, persidėjau į savo asmeninę rankinę“, – sakė ji.

Moteris iš pradžių bandė neigti, kad nevogė kavos – turbūt manė, kad už vagystę bus patraukta administracine tvarka, tačiau paskaičiavus prekių kainą paaiškėjo, kad ir be kavos pakelio kainos Lilijai Ž. gresia baudžiamoji atsakomybė. Todėl vėliau ir prisipažino.

„Iš pradžių buvau išsigandusi ir pasimetusi“, – bandė teisintis ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (753)