Taip pat galioti išlieka ir didžiulio masto ūkio skatinimo programa, kuria siekiama atkurti infliaciją ir įkurti ekonomikos aktyvumą po beveik dešimtmetį trunkančio ekonomikos užkrato. Apie tai praneša „Reuters“.

Palikęs aktyvų supirkimo programos apimtis ties 1,74 trln. eurų riba ir neigiamas palūkanų normas ECB bando sulaikyti jau kelis mėnesius į neigiamą pusę persiritusį kainų kilimą.

Baiminamasi, kad euro zona gali panirti gilyn į defliacijos verpetą.

Tiesa, naftos kainoms nuo sausio pradžios pakilus beveik dvigubai, ECB vadovas Marijus Draghis gali kilstelėti banko infliacijos prognozes bei pagaliau sustabdyti nuolatinį, kas ketvirtį vykstantį, ECB lūkesčių ataskaitose mažinimą. Toks sprendimas remia ir analitikų poziciją pristabdyti gruodį bei kovą taikytų priemonių naudojimą.

Ketvirtadienį investuotojai dar laukia M. Drahio rengiamos spaudos konferencijos, kurioje jis ir paviešins naująsias augimo bei infliacijos prognozes.

Pasak jo, ECB taikomos priemonės bei pakilusios naftos kainos pagaliau prisideda prie infliacijos gaivinimo, skatina paskolų teikimą ir padeda suaktyvinti ūkio augimą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją