Jų patvirtintas Atėnų žingsnis gali apsunkinti lėšų paskirstymą, o papildomų finansinių išteklių Atėnams šiuo metu itin trūksta. Iš finansinės paramos pinigų Graikija turi išmokėti birželį pribręsiančias skolas TVF ir atsiskaityti už Europos centrinio banko (ECB) įsigytas jos obligacijas, kurių terminas baigsis liepą.

Praėjusią savaitę, po kelis mėnesius trukusių derybų, Graikija ir šalies tarptautiniai kreditoriai atliko paramos programos sąlygų vykdymo auditą, po patikros buvo atvertas kelias Atėnų taip lauktoms lėšoms.

Žalia šviesa paramai įžiebta, tačiau Atėnai mainais turi priimti neseniai paruoštus įstatymų projektus tokiose sferose kaip pensijos, privatizacijos, turi būti parduota dalis vadinamųjų blogųjų skolų.

Tiesa, dar praėjusią savaitę savo laiške tarptautiniams kreditoriams Graikijos finansų ministras Euclidas Tsakalotos sakė, kad dalis papildomų reikalavimų negali būti įgyvendinti. Finansų ministerija pasklidusios informacijos dar nekomentavo, todėl dar neaišku, ar kyla grėsmė Atėnams būtinoms lėšoms.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)