UNB per dvejus pastaruosius metus negalėjo išreikalauti iš „Smartbank“ skaidrios nuosavybės struktūros.

„Smartbank“ tapo trečiuoju banku, priskirtu prie nemokių institucijų dėl nuosavybės struktūros neskaidrumo“, – pranešė šalies Centrinis bankas trečiadienį.

Bankas saugojo ne daugiau kaip šimto žmonių pinigus. Indėlių garantavimo fondas kompensuos fiziniams asmenims indėlius iki 200 000 grivinų (apie 8 tūkst. eurų) sumos; nuo praėjusio penktadienio Fondo klientais tapo dviejų didesnių bankų, pripažintų nemokiais, indėlininkai – „Fidobank“, įeinančio į 30-uką pagal aktyvų dydį, ir „Bank Michailovskij“, užimančio 41 poziciją pagal aktyvų dydį.

„Fidobank“ susidūrė su sunkumais po to, kai potencialus investuotojas atsisakė papildyti jo kapitalą, o indėlininkai iš sąskaitų išsiėmė 200 mln. grivinų (apie 80 tūkst. eurų) per dvi dienas, dėl to kilo problemų vykdant įsipareigojimus prieš klientus. Indėlių garantavimo fondui dabar teks padengti 1,8 mlrd. grivinų sumą.

Bankas „Michailovksij“ į nemokių kredito įstaigų sąrašą pateko pirmadienio vėlų vakarą, kai Nacionalinis bankas pranešė, kad visą penktadienį dėl „techninių priežasčių“ negalėjo prieiti prie jo veiklos duomenų.

Nuo 2014 metų pradžios šalies Centrinis bankas uždarė beveik 80 bankų, sumažinęs jų bendrą skaičių kone perpus. Ekonominė krizė Ukrainoje smogė šalies klientų mokumui. 2015 metais, lyginant su 2014-aisiais, bendrieji bankų nuostoliai padidėjo nuo 52,97 iki 66,6 mlrd. grivinų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)