Kaip teigia vyriausybinės organizacijos, atsakingos už užsienio investicijų į Braziliją ieškojimą, vadovas Wellingtonas Moreira Franco, vadinamosios išvažiuojamosios prezentacijos yra būtinas žingsnis norint patraukti dėmesį į aktyvus. Jis nepatikslino, kada vyks prezentacijos ir kokie aktyvai bus parduodami.

Tuo tarpu du šaltiniai, artimai susipažinę su Brazilijos planais, pranešė „Reuters“ aną savaitę, kad Moreira Frankas ir šalies užsienio reikalų ministras Jose Serra vadovaus susitikimams, kurie greičiausiai vyks Niujorke, Londone ir kitose finansų sostinėse. Anot kitų dviejų šaltinių, tokios prezentacijos numatytos liepos viduryje.

Parduodamų aktyvų sąrašas dar rengiamas. Pasak šaltinių, laikinoji vyriausybė ketina parduoti naftos bendrovės „PetrCleo Brasileiro“ padalinio kontrolinius akcijų paketus, taip pat energetikos bendrovės „Furnas Centrais“ akcijų bei dalį aktyvų, priklausančių oro uosto „Infraero“ vadovybei.

M. Franco teigimu, šios programos tikslas – sukurti naujų darbo vietų, nes Brazilija kenčia nuo užsitęsusios recesijos ir žaliavinių prekių kainų kritimo. Šis planas gali padėti šaliai pritraukti papildomų lėšų norint sumažinti deficitą, kuris, daugumos ekonomistų prognozėmis, 2016 metais gali siekti 10 proc. BVP.

Į prezentacijas pakviesti tokie investuotojai, kaip skolinimosi fondai „Qatar Investment Authority“, „Abu Dhabi Investment Co PJSC“ ir „Mubadala Development Co PJSC“, praneša trys šaltiniai. Pasak jų, palaikomi ryšiai ir su Kanados investicinėmis bendrovėmis, ir Europos infrastruktūromis.

M. Franco atsisakė įvardinti apytikrę sumą, kurią vyriausybė gautų pardavusi aktyvus. Anot dviejų šaltinių, ji gali siekti 10-20 mlrd. dolerių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją