Socialinio tinklo paskyroje „Facebook“ G. Landsbergis pasidalino tokiu įrašu:

„Per lietų iš Oslo iki Vilniaus atskriejo eilinė Premjero samprotavimų apie augančias kainas dozė. Nors ir negalima lyginti, Butkevičius ėmė ir palygino, kad kalafiorai brangsta dėl ateinančio „Lidl“. Tiesą sakant, jei jau ieškome vaistų nuo brangių žiedinių kopūstų, tai „Lidl“ atėjimas būtų vienas jų. Nepamirškime dar ir to, kad vien per šiuos metus „Lidl“ žada įdarbinti 1000 žmonių – tai tiek pat kiek visi kiti prekybos centrai kartu.

Tačiau tai taip pat kenkia ir valstybės įvaizdžiui ir investiciniam klimatui – suprask, nereikia mums naujų investuotojų, nereikia konkurencijos, nereikia didesnių algų, nes… matyt, tik vienas Butkevičius žino kodėl“, – šyptelėjo politikas.

Paprašytas patikslinti, ką norėjo pasakyti šiuo įrašu, G. Landsbergis paaiškino, kad tai tebuvo reakcija į pastarąjį premjero pasisakymą Norvegijos sostinėje Osle.

„Na, kur jis pasakė, kad „Lidl“ kelia kalafijorų kainas Lietuvoje. Aš vakar buvau radijo laidoje ir tą pačią nuomonę išsakiau, kad „Lidl“ gali būti vaistas nuo kainų kilimo, nes didina konkurenciją Lietuvoje arba gerina konkurencinę aplinką. Kuo daugiau pardavėjų, kuo daugiau prekybos centrų tuo daugiau prielaidų kainoms mažėti“, – kalbėjo politikas, vėliau pataisęs ir pradinį įrašą.

Kaip pranešė LRT.lt, viešėdamas Norvegijoje Vyriausybės vadovas taip pat viešai aiškinosi dėl visuomenėje kilusio pasipiktinimo didelėmis maisto produktų kainomis. Jis minėjo Vokiečių prekybos tinklą, tačiau iš cituojamų pasisakymų sunku vertinti, ar premjeras dėl padidėjusių maisto produktų kainų kaltino „Lidl“.

„Mes su tam tikromis tarnybomis susiskambiname. Atliekame tam tikrą tyrimą. Į Lietuvą ateina konkurentas prekybos centrams „Lidl“. Bet čia dar išvadų negalime daryti, tad čia toks pavyzdys, kuris nepuošia mūsų pačių. Dėl verslo meilės žmonėms. Žinote, čia viskas priklauso nuo kiekvieno asmens turimų asmeninių vertybių, niekada nepriversi žmogaus mylėti kito“, – Norvegijos lietuvių bendruomenei teigė A. Butkevičius.

Beje, G. Landsbergis, panašu, seka ne visas naujienas apie naujo prekybos tinklo atidarymą. Kaip ne kartą pranešė DELFI, „Lidl“ ne tik planuoja, bet, kaip rodo „Sodros“ duomenys, jau faktiškai įdarbino 1403 darbuotojus.

Vis dėlto kol kas tai gerokai mažiau nei rinkos senbuviai. „Maxima“ parduotuvėse dirba 17 239 darbuotojų, „Iki“ – 7 711, „Rimi“ – 3 534, „Norfoje“ – 3 419.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (205)