Balandžio 29 d. šokolado ir saldainių gamintojos „Pergalės“ feisbuko puslapis sulaukė netikėtos nuotraukos. Joje moteris pirštu baksnoja prekės gamintojui, teigdama, kad pirkdama 100 g šokolado plytelę iš tiesų gauna vos 86 g šokolado. Moteris užfiksavo svarstykles, kurios rodo būtent tokį svorį ant jų uždėjus prekę.

Moteris tikino, kad tai ne pirmas kartais, kai ji užfiksuoja, jog šokolado plytelė sveria mažiau nei nurodyta ant pakuotės. Pasak jos, prieš tai svarstyklės jai rodė 75 g. Šokolado mėgėja teigė, kad nuotraukoje, kurioje užfiksuotas „Pergalės“ šokolado svoris, naudotos parduotuvėje esančios svarstyklės.

„Darau prielaidą, kad tokių būdu „Pergalė“ rūpinasi mūsų visų figūra“, - pašmaikštavo pirkėja.

„Pergalės“ generalinis direktorius Rolandas Jančeris portalui DELFI teigė žinantis apie feisbuke paplitusią nuotrauką ir pirkėjos pasipiktinimą.

Įmonės vadovas tikino, kad su moterimi buvo susisiekta ir minėtas šokoladas pasvertas kalibruotomis svarstyklėmis iš naujo ir be pakuotės. Pasak jo, tuomet šokolado plytelė svėre 103 g.

„Bėda yra ta, kad žmonės sveria produktus nekalibruotomis svarstyklėmis, o tuomet ir iškyla didelių paklaidų bėdos“, - kalbėjo R. Jančeris.

Pasak jo, gaminant bendrovės „Pergalė“ produkciją gamybos linijose yra naudojamos sertifikuotos svarstyklės, kurios tokių paklaidų, kaip nurodytos pirkėjos nuotraukoje, negalėtų daryti.

Be to, pasak jo, svarstyklių tikslumą prižiūri Kauno technologijos universiteto (KTU) atstovai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (292)