Taryba, priešinantis daliai opozicijos, antradienį pritarė, kad vykdant administracijos pertvarką, savivaldybėje būtų sujungiami ir Turizmo bei Užsienio ryšių skyriai, taip pat vietoje Korupcijos prevencijos bei Etikos ir nusižengimų tyrimų skyrių steigiamas bendras Korupcijos ir nusižengimų prevencijos skyrius. Naikinamas ir Socialinio būsto skyrius, kurio funkcijas atliks viešoji įstaiga Vilniaus miesto būstas.

Kaip BNS sakė mero patarėja investicijoms Agnė Selemonaitė, įstaiga veiks pertvarkomo Turizmo ir informacijos centro patalpose Vilniaus gatvėje, čia bus įdarbinti papildomi 8 žmonės.

„Ji jau yra įsteigta, tai – Vilniaus turizmo ir informacijos centras, tik jos veikla papildoma ne tik turizmo aptarnavimu, bet ir verslo aptarnavimu, taip pat tarptautine rinkodara. Tai reiškia, kad ne atskiri padaliniai ar komandos rūpinsis, kaip Vilnius pristatomas užsienyje turistams – čia bus centras smegenų, žmonių, kurie tai darys“, – BNS sakė A.Selemonaitė.

Pasak jos, šios pertvarkos yra suderintos ir su investicijomis besirūpinančia „Investuok Lietuvoje“.

„Jie kaip ir iki šiol, labai gerai atlikinėjo darbą ir atlikinės toliau investuotojus proaktyviai pritraukdami į Lietuvą (...). „Go Vilnius“ paskirtis bus užtikrinti, kad jie liktų Vilniuje, o ne nueitų į kitą miestą, kaip Ryga, Varšuva“, – sakė ji.

Po pertvarkos, „Go Vilnius“ dirbs 34 darbuotojai. Ji kol kas negalėjo atsakyti, kiek tarnautojų paslaugų bus atsisakyta savivaldybėje, kiek jų bus perkelta įstaigą. Planuojama, kad apjungtas Turizmo ir Užsienio ryšių skyrius rūpinsis tik ES projektais ir vietine turizmo infrastruktūra, pavyzdžiui, objektų ženklinimu, muziejų prieinamumu ir panašiai.

Anot mero patarėjos, artimiausiu metu bus įstaigos keičiami įstatai. Taip pat kol kas nežinoma, ar pavadinimui „Go Vilnius“ pritars kalbininkai.

Kaip posėdyje sakė R.Šimašius, pradžioje svarstyta naują struktūrinį dalinį pavadinti „Start Vilnius“, tačiau šis pavadinimas esą buvo „fundamentaliai sugadintas“ anksčiau savivaldybėje veikusios ir bendrovę „Air Lituanica“ valdžiusios įmonės šleifo.

„Go Vilnius“ kūrimui priešinosi opozicijos atstovai, sakydami, kad tai keturis kartus padidins savivaldybės išlaidas, iš dalies dubliuos „Investuok Lietuvoje“ funkcijas, be to, įstaiga negalės priiminėti visų reikiamų sprendimų.

„Tokia įstaiga tikrai Vilniui nereikalinga. Tai tik bus kelionių agentūra, kurioje žmonės turės neblogus atlyginimus ir didins turizmo skaičių Vilniaus mieste. Iki šiol buvęs modelis puikiausiai veikė. Savivaldybės administracijos lygmenyje sprendžiami daugelis dalykų, kurie reikalingi papildomai aptarnauti investuotoją, pavyzdžiui, planavimo dokumentai arba leidimai. Viešoji įstaiga to negalės daryti“, – BNS Sakė opozicinių Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) atstovas Artūras Zuokas.

Pasak jo, Turizmo informacijos centro veiklai vykdyti iki šiol apie 50 proc. skyrė savivaldybė ir 2015-aisiais tai sudarė 350 tūkst. eurų. Tarybai pateiktais duomenimis, biudžeto asignavimai „Go Vilnius“ padidėtų iki 1,3 mln, eurų per metus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)