Leidinio šaltinių duomenimis, S. Kerimovas dairosi į kompanijų „Alrosa“, „Sovkomflot“ ir „Transneft“ akcijų paketus, o „Surgutneftegaz“ domisi kompanijos „Rosneft“ akcijų paketu, informuoja newsru.com.
Na o „Forbes“ milijardierių sąraše esantys rusai, su anonimiškumo sąlyga, pranešė, kad privatizacija jų nedomina. „Mums geriau likti su pinigais“, – paaiškino vienas oligarchas.
Tačiau iš „Forbes“ apklaustų stambių žaidėjų atstovų nesidomintys privatizavimo sandoriais atvirai pareiškė tik Vladimiro Potanino įmonėje „Interros“.
Primename, kad anksčiau Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė, kad prasidėjus privatizacijai Rusija neturėtų prarasti strateginių įmonių kontrolės. Jis nepritarė tam, kad valstybiniai bankai finansuotų privatizavimo sandorius, buvo prieš sandorius su užsienio investuotojais.
Apie tai, kad mažinant valstybės dalį įmonėse, Rusijos valstybinių kompanijų akcijų pirkėjais gali tapti iš esmės rusų oligarchai, šią savaitę pranešė ir naujienų agentūra „Reuters“, remdamasi ekspertais tarp rusų analitikų, valdininkų ir bankininkų.
Šie ekspertai tvirtina, kad užsieniečių dalyvavimas Rusijos prezidento privatizavimo plane bus apribotas dėl tarptautinių sankcijų ir ginčų dėl nuosavybės teisės į objektus šalyje.
„Reuters“ pašnekovų nuomone, vyriausybės vertybinių popieriai parduodami ne šiaip tam, kad turtuoliai priartėtų prie valdžios, o tam, kad sugrįžtų iš Rusijos išvesti kapitalai.
„Reuters“ šaltiniai vyriausybėje pranešė, kad valdžia nori iš privatizacijos gauti nuo 500 mlrd. iki 800 mlrd. rublių.
Praėjusį trečiadienį Rusijos ekonomikos plėtros ministras Aleksejus Uliukajevas pareiškė, kad visų pirma, įgyvendinant privatizacijos planą, gali būti parduotos valstybinių įmonių „Bašneft“, „Alrosa“ ir „Rosneft“ akcijos.
Na o dar prieš dieną A. Uliukajevas pripažino, kad valstybės turto privatizavimo sandorius teks vykdyti nepalankiomis sąlygomis, nes esant dabartinei biudžeto situacijai, neįmanoma jų atidėlioti.
Tada Kremliuje pranešė, kad galutinis privatizuojamų valstybės įmonių sąrašas dar nesuformuotas ir kad privatizacija Rusijoje bus atvira užsienio investuotojams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)