Kaip informavo DELFI, praėjusių metų pabaigoje visi „Norvelitos“ darbuotojai gavo laišką iš personalo vadovės.

Jame buvo rašoma, kad kalėdinius „paketus“ gaus tik tie bendrovės darbuotojai, kurie taps judėjimo „Rasai“ nariais. Šis judėjimas dalyvauja politinėje veikloje – jo nariai dirba Raseinių savivaldybės taryboje.

Manydama, kad kitokių politinių įsitikinimų darbuotojai gali būti diskriminuojami po publikacijos Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba pradėjo tyrimą. Tačiau netrukus kontrolierė Agneta Lobačevskytė priėmė sprendimą jį nutraukti.

Sprendime minimas „Norvelita“ generalinis direktorius Vidmanto Globio tarnybai siųstas raštas, kuriame jis paaiškino, kad jokios diskriminacijos bendrovė neįvykdė, nes 2015 m. gruodžio mėnesį darbuotojams jokios skatinimo priemonės (kalėdinės dovanos) nebuvo dalijamos.

„Generalinis direktorius patikino, jog 2016 m. sausio mėnesį planuojamos darbuotojų skatinimo priemonės bus taikomos atsižvelgiant į darbuotojų darbo rezultatus“, – nurodoma tarnybos sprendime nutraukti tyrimą dėl galimo pažeidimo.

Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos vyresnysis patarėjas Vytis Muliuolis patvirtino, kad atliekant tyrimą bendrovės darbuotojai apklausti nebuvo, tarnyba netikrino Valstybinės mokesčių inspekcijos ir „Sodros“ duomenų, ar įmonė deklaravo kokias nors darbuotojų dovanas ar pajamas natūra.

„Oficialiai ne (neapklausėme darbuotojų, – red. ), bet neoficialiai tą informaciją tikrinome, radome, sakysim, bendrų pažįstamų, kurie darbuojasi toje įmonėje, bet tokių, kurie norėtų ir galėtų kažką paliudyti, mes neradome“, – aiškino patarėjas.

Jo teigimu, tarnyba netikrino kitų institucijų duomenų, nes tam neturėjo pagrindo.

„Jei tai būtų finansinės išmokos, tai visų pirma turėtume turėt kažkokius duomenis, to nebuvo nurodyta, kad buvo pinigais mokama, dėl to ir neklausėme. Šiaip iš principo jeigu būtų mokama pinigais, ko gero, vis tiek šitos įstaigos mums neparodytų detaliai, kaip konkreti pinigų suma išmokėta. Būtų vis tiek įskaičiuota kaip su darbo pajamom susijusios pajamos ir tokia informacija nieko neduotų“, – sakė V. Muliuolis.

Pasak jo, vienintelis būdas įrodyti diskriminaciją asmens patvirtinimas, kad jis negavo dovanos, o kolega, būdamas asociacijos nariu gavo. Tokios informacijos tarnyba negavo, tačiau įmonę esą stebės ir toliau, nes gavus reikšmingų naujų duomenų tyrimas gali būti atnaujintas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)