Palangiškiai pramogas kurorto kavinėse, restoranuose ar viešbučiuose pasitikdami Naujuosius renkasi retai, konstatuoja kalbintų įstaigų atstovai. Dažniausiai Palangoje metų sandūrą švenčia svečiai iš kitų Lietuvos miestų bei kaimyninių valstybių.

Kurorto svečiams ir palangiškiams didžiųjų metų švenčių proga duris atveria ir tie, kurie šaltuoju metų laiku nedirba.

Atsidaro specialiai

Viena tokių maitinimo įstaigų, kuri vėl pradeda darbo sezoną, yra Dariaus Miklovo kavinė J. Basanavičiaus gatvė „Sporto lizdas“.

Darius Miklovas

„Pasibaigus vasaros sezonui paprastai dirbame tik savaitgaliais, kai į Palangą atvyksta gausiau svečių. Tačiau žiemos švenčių metu, pradedant Šv. Kalėdomis, dirbsime kiekvieną dieną, -- sako kavinės savininkas. – Taip pat jau rezervuojame vietas Naujiesiems metams sutikti. Programos metu pas mus koncertuos grupė „Tiramisu“, bus parodijų šou, žadame ir kitų linksmybių“.

Iš anksto vietą kavinėje užsisakiusiųjų ant stalo jau lauks vaisiai bei vynas. Anot kavinės savininko, vaišių gausa priklausys nuo to, kiek žmonių prie jo sėdės. D. Miklovas sakė, kad „Sporto lizde“ šventinė programa prasidės 20 valandą ir truks iki kitų metų pirmos valandos. Verslininkas mano, kad į kavinę galbūt užsuks ir tie svečiai, kurie norės sušilti grįždami nuo Palangos tilto, pažiūrėję naujamečių fejerverkų.

D. Miklovas yra visų Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentas. Pašnekovas užsiminė, kad neseniai vyko verslininkų susitikimas, kurio metu kalbėta apie šventinius renginius, darbo grafiką švenčių metu.

„Įstaigos sprendžia individualiai, bet dažniausiai Naujiesiems sutikti yra siūloma konkreti vakaro programa. Tiesa, apmokėjimas gali būti įvairus: vienos įstaigos ima rezervacijos mokestį, kitos taiko įkainį žmogui, trečios – įėjimo mokestį“, - vardija palangiškis.

Naujųjų metų sutikimas Palangoje, pasak D. Miklovo, kainuoja nuo 10 iki 50 ir daugiau eurų.

Mistinis šou

Visus metus veikiantis viešbutis ir restoranas „Gabija“ svečių laukia kiekvieną dieną, o šių metų pabaigai siūlo išskirtinį vakarą. Jo metu koncertuos gyvo garso grupė „Sing“, vakarą ves ir parodijuos Vaidas Kvedaras, taip pat laukia akrobačių ir žymaus iliuzionisto Manto Wizard pasirodymai.

„Prizų, akcijų ir siurprizų bus dar daugiau, -- žada viešbučio „Gabija“ vadovė Nastasia Žutautaitė. – Galbūt dėl to susidomėjimas mūsų pasiūlymu didžiulis – pirmųjų užklausų sulaukėme jau lapkričio pradžioje. Didžiausia besidominčiųjų dalis – kituose šalies miestuose gyvenantys lietuviai, latviai ir rusai. Planuojame, kad Naujųjų metų išvakarėse pas mus vakarieniaus apie 100 suaugusiųjų ir 30 vaikų. Laisvų vietų dar turime, nes mes reikalaujame, kad užsakovas pinigus pravestų iš anksto“.

Už vakarienę ir programą „Gabijoje“ 2016-uosius pasitiksiantiems teks susimokėti po 130 eurų (vaikui – 60 eurų).

N. Žutautaitė žada, kad išleisti pinigai atsipirks su kaupu: kiekvienas atėjęs bus pasitiktas su šampano taure, lauks karštas virtuvės šefo Vadimo Dergunovo patiekalas, gausūs užkandžiai bei pageidaujami svaigieji gėrimai.

Taip pat visiems vakaro dalyviams bus dovanojama profesionalaus fotografo fotosesija.

Laikrodžiams mušant vidurnaktį, „Gabijos“ svečiai ant tilto neis – stebės fejerverkus iš viešbučio terasos. Be to, čia tuo metu vyks iliuzionisto šou, į kurį bus įtraukti ir visi (tam kiekvienas svečias gaus gintaro dulkių buteliuką).

Iš lauko sugrįžusiųjų lauks restorano šefo dovana – iškeptas naujametis tortas. Visą vakarą vaikai linksminsis jiems skirtoje atskiroje erdvėje, kur bus pateiktos mažiesiems skirtos vaišės, dirbs animatoriai.

Pageidaujantiems šėlti ilgiau nekils jokių problemų – pasibaigus šventinei programai (apie 2 valandą nakties), muzikinę programą pristatys didžėjus.

Viešbučio „Gabija“ vadovė atvykstantiems iš svetur pataria rinktis ir nakvynę, o ją užsisakiusiems - nemokamas SPA procedūras bei pusryčius su šampanu ir sočiąja kopūstiene.

Dvi nakvynės dviems bei šventine vakaro programa tokiu atveju „Gabijoje“ kainuoja 460 eurų.

Svečiai taps laivo įgula

Viešbutis „Palangos žuvėdra“ šiemet svečius kviečia į naujametį kruizą. Tad čia Naujuosius pasitiksiantys, pageidautina, turi būti nusiteikę jūreiviškai.

„Skelbiame, kad visi ateitų ne tik pasipuošę, o ir turėtų jūrinį akcentą. Tačiau tai nėra būtina, įleisime ir ne „jūreivius“, -- sako „Palangos žuvėdros“ vyriausioji administratorė Irena Višinskienė. – Iš viso priimsime apie 120 svečių, tačiau vietų jau beveik nebeturime. Liko gal 10-20, priklausomai nuo stalo didumo“.

Pasak viešbučio atstovės, šiųmetei programai vadovaus buvęs grupės „Vairas“ narys Vadimas Kamrazeris. Vakaras „Palangos žuvėdroje“ asmeniui kainuoja 60 eurų (vaikui – 40 eurų). Į šią kainą įskaičiuoti karšti ir šalti švediškojo stalo užkandžiai, naujametis tortas. Kalbinta I.Višinskienė sakė, kad didžioji dalis vakaro dalyvių bus iš kitų šalies miestų ir Latvijos, nors yra ir nedidelė dalis vietos gyventojų. Sutiktuvių pradžia čia numatyta apie 20 val., o linksmybės gali tęstis iki ryto.
„Tačiau didžioji dauguma svečių paprastai ima skirstytis jau apie 2 valandą. Tiesa, prieš tai, apie vidurnaktį, salė visiškai ištuštėja: svečiai nueina pasižiūrėti naujamečių fejerverkų, kažkas iššauna savo atsigabentą šventinį akcentą, o po to grįžę pramogauja toliau“, - tikina I.Višinskienė.

Pašnekovė primena, kad „Palangos žuvėdroje“ į vakaro kainą neįskaičiuojami alkoholiniai gėrimai – juos reikia užsisakinėti papildomai iš specialiojo vakaro valgiaraščio.

Vakaras-karnavalas

„Šiųmetis naujametis pokylis-karnavalas mūsų viešbutyje bus pilnas ryškių spalvų, kaukių, magijos ir pramogų. Renginio kodas – karnavalinė kaukė. Ją, beje, svečiams dovanosime, -- pasakoja viešbučio ir restorano „Best Baltic Palanga“ vadybininkė Natalija Reznikaitė. – Vakarienei patieksime tris patiekalus, svečiai galės rinktis ir jiems patinkančius gėrimus (pavyzdžiui, butelį šampano ar vyno, pusę butelio viskio ar brendžio). Šventinė programa truks nuo 21 val. iki 1 val., nors siausti bus galima iki paryčių“.

Pasak viešbučio „Best Baltic Palanga“ atstovės, naujametį vakarą čia muzikuos gyvo garso grupė iš uostamiesčio „Muzic dream“, svečių laukia įvairūs žaidimai, akcijos, prizai. Šiame restorane paprastai priimama apie 60 svečių. N.Reznikaitė patikino, kad nuo lapkričio prasidėjusi rezervacija gerokai pasistūmėjo – apie 70 procentų vietų jau užsakyta.

Naujametė programa siūloma už 75 eurus.

Vietos tirpsta, nors stalas - tuščias

Specialiai Naujiesiems metams sutikti paskutinįjį metų vakarą atsidaro tik vasarą veikiantis „Laukinių Vakarų salūnas“. Įėjimas asmeniui čia vertinamas 30 eurų. Tiesa, vietas rezervuoti ir pinigus pravesti čia taip pat prašoma iš anksto.

„Vietų dar yra, bet jos stipriai „tirpsta“, -- sakė kavinės-klubo vadybininkas Audrius Mikalauskas. – Dirbame dvidešimt dvejus metus ir turime nuolatinių klientų, kurie iš anksto žino, kad Naujuosius Metus sutiks tik pas mus“.

Naujiesiems sutikti „Laukinių Vakarų salūno“ svečius parengs čia koncertuoti atvykstantys Deividas Bastys, Aurelija Čižauskaitė-Butkaliuk bei Deivis ir Renata. Vakarą paįvairins tarp koncertų vykstančios atrakcijos bei vakaro vedėjo Aurimo šou ir kitos pramogos.

Salūno atstovas paaiškino, kad už minėtą kainą svečiai ant stalo neras nieko. Tačiau klubas siūlo pasinaudoti vasarą galiojančiomis patiekalų kainomis ir nuolaidomis (pavyzdžiui, bokalas alaus čia kainuoja 1,7 euro).

Apie kavinėse, restoranuose ar viešbučiuose organizuojamą šventinį vakarą skelbia ir kitos Palangos įstaigos.

Kaip patikino viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentas D .Miklovas, nuolat dirbančios (ne tik vasaros sezono metu) įstaigos paprastai siūlo išskirtines programas.